Hrvatska
VIDEO: Mario Špaleta trenira u Zadru

VIDEO: Mario Špaleta trenira u Zadru

Autor: Paulo Sarić

Povratak u rodni grad nakon sezone u Splitu.

Bivši igrač Zadra i Splita te hrvatski reprezentativac s nedavne kineske turneje Mario Špaleta zadnjih nekoliko dana trenira u rodnom gradu. No, ne na Višnjiku kako bi neki mogli pomisliti, već u Jazinama.

Visoki Zadranin koji je prošle sezone u žutom dresu ubacivao 5,6 koševa i hvatao 2,3 skoka za nešto više od 12 minuta provedenih na parketu nedavno se priključio treninzima KK Sonik Puntamika te je jučer bio vrlo dobar u tijesnom porazu svoje momčadi protiv Alkara.

- U Sinju je zaista jako dobro reagirao. Imao je nekoliko lijepih i odlučnih zakucavanja – rekao je trener Šime Kraljević u razgovoru za Basketball.hr.


Špaleta je prošli mjesec proveo s hrvatskom reprezentacijom u Šenženu gdje je nastupao na Kupu „Borislav Stanković“ a prošli tjedan se priključio treninzima Puntamike.

- Mislim da bi mu bio pravi potez da ostane s nama. Sezona u kojoj bi imao veliku minutažu i priliku iskusiti pravu košarku puno bi mu donijela po pitanju afirmacije u košarkaškim krugovima u kojima bi se drugačije gledalo na njega. Bila bi to suradnja na obostrano zadovoljstvo – smatra Kraljević.

Ne treba ni spominjati da bi 211 centimetara visoki centar bio veliko pojačanje za Sonik, a hoće li lanjski igrač Splita naći zajednički jezik s klubom ostaje nam za vidjeti.