Hrvatska
VIDEO: Marko Arapović i službeno potpisao za Galatasaray

VIDEO: Marko Arapović i službeno potpisao za Galatasaray

Autor: Paulo Sarić

Ugovor je potpisan po formuli 2+8.

Bivši hrvatski reprezentativac i donedavni igrač Cedevite Marko Arapović prošao je probu u turskom Galatasarayu i izborio se za ugovor, objavljeno je danas na službenim stranicama istanbulskog kluba. Iako je Arapović većinu prošle sezone proveo oporavljajući se od teške ozljede zarađene u proljeće 2017. godine ovo je ljeto privukao interes nekolicine domaćih klubova. Ipak, odlučio se karijeru nastaviti u inozemstvu te je prije nekoliko tjedana otišao na probu u Tursku.

U proteklih se mjesec dana nametnuo treneru Ertugulu Erdoganu i izborio se za dvomjesečni ugovor, s opcijom produljenja suradnje do kraja sezone.

Arapović je seniorsku karijeru započeo u Ciboni krenuvši očevim stopama koji je dugi niz godina nosio dres 'Vukova', no već s 18 godina preselio je u gradskog rivala Cedevitu gdje se zadržao protekle četiri sezone. Igre su mu rasle iz sezone u sezonu te se dobrim partijama izborio za mjesto u hrvatskoj reprezentaciji prije nego ga je usporila teška ozljeda koljena.


Arapović se nada da će se u najvećom turskom gradu vratiti na stare staze, a pred njim je naporan rad da se izbori za nastavak suradnje do kraja sezone.