Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
VIDEO: Marko Popović se vraća na košarkaški teren

VIDEO: Marko Popović se vraća na košarkaški teren

Autor: Paulo Sarić

Veliki tjedan za velikog igrača.

Ponovno će obući dres. Uzet će loptu. Dignut će ruke, opustiti zglob i laganim dodirom po kožnoj površini baciti loptu u zrak. Elegantno će se vrtjeti po svojoj osi dok leti prema košu. Trica Marka Popovića!

Jedan od najboljih vanjskih igrača u hrvatskoj košarci u posljednjih petnaestak godina, dugogodišnji hrvatski reprezentativac i osvajač regionalne lige sa Zadrom 2003. vraća se košarci, glasi vijest objavljena na služenoj stranici Fuenlabrade.

Nakratko, samo nakratko. Ali će se dogoditi!“


Ne radi se, naravno, o kafkijanskom preokretu i želji za igranjem još jedne sezone u ACB ligi, već o igri riječi kojom su Španjolci najavili sudjelovanje svog bivšeg igrača na natjecanju u tricama u sklopu ovosezonskog Superkupa Endesa lige koji će se održati 22. rujna kada će Popović odmjeriti snage, među ostalim, i protiv jednog od najboljih „snajpera“ u povijesti španjolske lige Louisa Bullocka.

Bit će to druga počast hrvatskom košarkašu koju će dobiti naredni tjedan. Nekoliko dana ranije, u srijedu 18. rujna Fuenlabrada će umiroviti Popovićev dres s brojem dva i tako mu odati još jedno priznanje za sve što je napravio u srcu Španjolske.