Hrvatska
VIDEO: Marko Popović - Sjećam se neponovljivih Jazina

VIDEO: Marko Popović - Sjećam se neponovljivih Jazina

Autor: Paulo Sarić

Iskusni će bek zbog ozljede lista propustiti sutrašnji susret protiv Rumunjske.

Trebao je biti posebna priča ovih kvalifikacija. Ljudski šlag na tortu. Povratak Marka Popovića u nacionalnu vrstu upravo u njegovom Zadru kako bi možda i posljednji put dobio naklon publike koja ga je godinama voljela. Nažalost, ispriječila se ozljeda radi koje dane u rodnom gradu više provodi pred kamerama, objektivima i diktafonima nego na parketu.

- Uvijek je ugodno biti doma, a pogotovo igrati košarku pred svojom publikom, tamo gdje je sve počelo. Nažalost zbog ozljede lista neću konkurirati za prvu utakmicu, ali nada postoji za drugi susret kako bih se oprostio na najljepši mogući način. Pobjedom – kazao je u uvodu Marko Popović.

Ponajbolji igrač Fuenlabrade jedan je od nekoliko iskusnijih igrača koji su se odazvali reprezentativnom pozivu. Teško je ne primijetiti da ih većina ima zajednički nazivnik -  Zadar. Je li odabir grada imao ulogu u odluci?

- Iskreno, nisam ni znao da se igraju dvije utakmice na domaćem terenu. Bio sam u kontaktu s Dinom Rađom, sa Stojkom i s izbornikom Skelinom te sam prihvatio poziv i prije nego se išta znalo. Kada sam čuo da će se igrati u Zadru, bilo mi je još draže – govori Pop.


Hrvatska će sutra odigrati prvu službenu utakmicu u Donatovom gradu još od kraja ljeta 2004. godine. Puno se toga primijenilo u međuvremenu, kako u košarci, tako i u državi, no jedna je stvar ista. Marko Popović našao se na oba popisa.

- Sjećam se. Pobijedili smo Ruse. Znam i točan sastav u kojem smo nastupili. Igralo se u punim Jazinama, neponovljivim Jazinama i zaista je bio užitak igrati pred takvom publikom. Znam da se nešto takvo ne može ponoviti na Višnjiku. No, ja se nadam i vjerujem da će ljudi doći u što većem broju. Dvije pobjede su potrebne hrvatskoj košarci nakon dva iznenađujuća poraza – rekao je iskusni Zadranin i poentirao – ova reprezentacija definitivno nije najbolja, nije najiskusnija, ali treba respektirati sve momke koji su ovdje došli.

Što Popović misli o igračima koji su se ozlijeđeni odazvali izborniku Ivici Skelinu i koja je taktika za nadolazeće utakmice ne propustite pogledati u videu.