Time-out
VIDEO: Mislav Krstulović zabio sa zvukom sirene za pobjedu Rude Boysa!

VIDEO: Mislav Krstulović zabio sa zvukom sirene za pobjedu Rude Boysa!

Crohoops amaterska košarkaška liga - doigravanje

Nikad snažnije i uzbudljivije doigravanje Crohoops lige u punom je jeku! Doigravanje u Division I nastavljeno je drugim utakmicama četvrtfinalnih serija a otpočela je i četvrtfinalna runda Division II. Podsjećamo, četvrtfinalne serije u obje lige igraju se na dvije pobjede. Moment za pamćenje s ovotjednih susreta osigurao je krilni centar #8 Rude Boysa koji je doslovno u posljednoj sekundi susreta sa #1 Građevinskim fakultetom, pogodio tricu od table te tako donio izjednačenje serije na 1:1!


 CroHoops Division I, četvrtfinale, 2. utakmica – rezultati
 
 
# 1 Građevinski fakultet vs. #8 Rude Boys 89:92 (1:1)
 Č
inilo se da će prvoplasirani Građevinski fakultet u ritiniranom stilu, predvođen sjajno raspoloženim virtuozom Josom Škarom (42p) lakoćom doći do druge pobjede u seriji s mladim Rude Boysima te tako osigurati plasman u polufinale doigravanje. No, Rude Boysi, koji su u Division I ušli zahvaljujući wild cardu od strane organizatora imali su drugačije planove. Osokoljenji prisustvom nekoliko desetina svojih vjernih navijača Boysi su se od prve minute susreta trudili kontrolirati defanzivni skok, a u napadu su predvođeni playem Grgurom Matolićem i krilom Petrom Šunjićem znatno povećali šutersku efikasnost u odnosu na prvu utakmicu serije. Kad se činilo da pri izjednačenom rezultatu Građevinski fakultet ima meč-loptu Škara i Klarić promašuju šuteve a Rude Boysi hitro kreću u tranziciju. Matolić pronalazi Tomića, koji udvojen pronalazi Mislava Krstulovića. Krilni centar Boysa tad lansira dalekometni šut, te u najupečatljivijem trenutku dvogodišnje Crohoops sage Rude Boysa, doslovno u posljednjoj sekundi susreta, pogađa tricu od table! Pobjeda Boysa izjednačava rezultat serije na 1:1, te postavlja uzbudljivu kulisu za treći susret!

# 2 Optika Sokol Stenjevec vs. #7 Savica City 104:103 (2:0)
 D
rugoplasirana Optika Sokol Stenjevec je nakon prošlotjedne rutinirane i uvjerljive pobjede u prvoj utakmici serije s trostrukim prvacima Savica City u drugoj utakmici serije naišla na krajnje žilav i čvrst otpor rutinera Savice. Utakmicu je baražnom dalekometnom paljbom otvorio sjajno raspoloženi tricaš Savice Saša Slišković koji je u svojih play-off career high 28 poena ugradio čak 8 trica! Štafetu n napadačkom dijelu od Sliškovića preuzima play Savice Hrvoje Božić (29p, 10s, 11s) koji tijekom drugog dijela lakoćom pronalazi pukotine u obrani Stenjevčana te tijekom posljednje četvrtine utakmicu drži u zoni rezultatske neizvjesnosti. Iako je Optika, pogotovo tijekom prvog dijela, imala znatnih problema s napadačkom efikasnošću, tijekom posljednje dionice a pogovoto clutch timea budi se briljira branič-krilo Luka Župan koji u kritičnim momentima ubacuje veliki dio od svojih ukupno 29 poena, te uz Matiju Markočića (25p, 16s) predvodi svoju ekipu do nove pobjede te plasmana u polufinalnu rundu doigravanja!

# 3 Invicta vs. #6 Dubrava Yellow Hill 88:92 (0:2)
 Z
ahuktala #6 Dubrava nastavila je tamo gdje je stala prošle nedjelje te još jednom impresivnom partijom zaključila seriju s #3 Invictom rezultatom 0:2, kompletiravši tako najveće iznenađenje dosadašnjeg tijeka doigravanja. MVP kandidat Yellow Hilla Tomislav Kovačević ubacio je tek 9 poena ali i podijelio game-high 8 asista svojim suigračima za lagane koševe. Posebno vrijedi istaknuti sjajnu igru mladog playa Dubrave Tomislava Kalinića (22p, 6s, 5a, 7uk.lo.) koji je impresivnom izvedbom na oba kraja terena još jednom potvrdio rapidan ovosezonski napredak. Kad se sredinom druge dionice igre (14:42) činilo da su sve Invictine ‘lađe potonule’ pred naletima ofenzivnih ‘valova’ Dubrave, iskusni combo branič Invicte Franjo Grbešić (29p) ulaže ekstra napor, te zahvaljujući u dobroj mjeri i ofenzivnim skokovima Petra Govedarice, uspijeva utakmicu dovesti u zonu rezultatske neizvjesnosti. No, Dubravaši ponovo ubacuju u brzinu više, te uspijevaju privesti utakmicu i uzbudljivu seriju kraju, plasiravši se tako u polufinale doigravanja Division I!

# 4 Jankomir Transformers vs. #5 Bosco 96:73 (1:1)
 A
ktuelni dvostruki prvaci Jankomir Transformersa na krilima su sjajne izvedbe MVP-a lige iz 2016. Domagoja Matića (21p, 13s, 8a) uzvratili mladom sastavu Bosca za prošlotjedni poraz u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja te izjednačili rezultat serije na 1:1. Ivan Gogić dodao je 29 poena uz 11 skokova a neriješiva enigma za visoke igrače Bosca tijekom cijelog susreta bio je korpulentni Danijel Krešić koji je ubacio 16 poena uz 8 skokova. Najefikasniji u sastavu Bosca, koji ovaj put jednostvno nije imao šuterski dan, branič-krilo Luka Pavlović sa 24 poena (4 trice).


CroHoops Division II, četvrtfinale, 1. utakmica – rezultati

#3 SKK Sibenik vs. #6 Slobosonics 66:58 (1:0)
 Š
ibenčani su seriju doigravanja sa Slobosonicsima otvorili sjajno šuterski raspoloženi – šuteri Šime Peran i Ivan Baljkas kombinirano su ubacili čak 44 poena (9 trica), uz 17 skokova i 8 asista. Vrijedi istaknuti da je poseban ton izvedbi Šibenčana davao vrijedni play Nikola Pulić koji je upisao čak 6 ukr.lopti i 3 blokade! U redovima Slobosonicsa, kojima na ovoj utakmici nisu nastupila čak četiri bitna igrača (dva Frana (Mihaljević i Pijanović) i dva Mislava (Ljubičić i Krstanović)), najefikasniji CroHoops rutiner, ljevoruki play Niko Bašić (22p, 5s, 5a).
 
 
#1 Antitalenti vs. #8 La Perla 73:71 (62:62; OT) (1:0)
 V
odeći sastav regularne sezone Antitalenti, tek je krajnjim naporom, nakon velike borbe i produžetka, izbjegao poraz već u samom otvaranju četvrtfinalne runde doigravanja, od #8 La Perle! Koordinirane napore La Perle na putu prema potencijalnom najvećem iznenađenju dana predvodio je sjajno raspoloženi MVP Division II, K/C Jure Zelić (23p, 16s). Strijelce Antitalenata, sa 16 poena svaki, predvodili su svestrani braniči Ivan Markusi i Borna Raić.
 
 
#2 HAKK Mladost vs. #7 OTH Ravens 70:72 (0:1)
 V
ećim dijelom susreta HAKK Mladost i OTH Ravens činilo se da će drugoplasirani sastav regularne sezone predvođen ljevorukim krilom Nikom Grilom (27p, 15s) relativno rutinirano upisati inicijalnu pobjedu u četvrtfinalnoj seriji. No, perspektivni i ambiciozni sastav Ravensa budi se na krilima dvije trice iskusnog rutinera Marka Tomca, koji svojim ubačajima iz kuta galvanizira i inducira niz Ravensa. Dalekometnim ubačajima potom se priključuju Križanović i Martinac, koji odrađuje i izrazito zahtjevnu defanzivnu rolu odlično čuvajući Grila u presudnim trenucima. Ravnotežu u segmentu skoka za OTH Ravense, u duelu s raspoloženom unutarnjom linijom HAKK Mladost Grilom i Hercegom (kombinirano 29 skokova!), za Ravense održava beskompromisni Šime Mazalin. Tijekom clutch-timea, na jednom od ulazaka prema košu Ravensa koljeno ozljeđuje startni play Mladosti Jakša Milatić, koji će gotovo sigurno propustiti drugu utakmicu serije.
 
 
#4 Eurostep Playaz vs. #5 Microclima Legionari 60:65 (0:1)
 L
egionari su nakon velike borbe došli do inicijalne vrlo vrijedne pobjede u potencijalno najuzbudljivijoj seriji doigravanja Division II, između Microclime i Eurostep Playaza. Strijelce Legionara predvodio je Vedran Beranek koji je u svojih 17 poena ugradio čak pet trica. Kod Playaza najefikasniji Riki Pahlić koji je ubacio 16 poena (4 trice).
 
 
 
Više detalja o doigravanju Crohoops lige možete pronaći na www.crohoops.com