Hrvatska
VIDEO: Mladi Zadrani pokupili sve trofeje i izborili put u Beograd!

VIDEO: Mladi Zadrani pokupili sve trofeje i izborili put u Beograd!

Autor: Paulo Sarić

Nema straha za budućnost zadarske košarke.

Škola košarke Zadar pobjednik je hrvatskog izdanja Sportklub Basket4kids turnira. Mladi su Dalmatinci na završnici organiziranoj u Zagrebu prvo svladali mladiće iz ŠK VROS rezultatom 33-24, da bi u finalu bili bolji od vršnjaka iz Zagreba 41-3

Zadrani su plasman na državnu završnicu izborili pobjedom  na turniru u Splitu gdje su svladali ŠK Dražen Petrović, KK Split i DOŠK te su danas u glavnome gradu Hrvatske odmjerili snage s pobjednicima preostala četiri nacionalna kvalifikacijska turnira – Zagrebom, KK Vrijednosnice Osijek i KK Stoja.

FOTO: Basketball.hr

Ždrijeb je u polufinalu spojio Istrane i Zagrepčane, odnosno Slavonce i Dalmatince, a u finale su prošli predstavnici regionalnih centara hrvatske košarke - Zagreb i Zadar. Turnir igran u zagrebačkoj Dubravi pobjedom su otvorili mladići iz glavnoga grada koji su u polufinalu nadvisili Puljane 40-32 te su čekali boljeg iz drugog polufinalnog susreta između Zadra i Osijeka.

Zadrani su se u „finalu prije finala“ pokazali kao bolji suparnik te izborili mjesto u utakmici za neslužbenog prvaka Hrvatske u uzrastu do 13 godina gdje su na koncu pobijedili Zagrepčane rezultatom 41-33. Dodajmo ovome da su mladići iz Donatovog grada osvojili i natjecanja u tricama i driblingu pa se kući vraćaju sa sva tri trofeja.

Treće su mjesto osvojili Osječani koji su uvjerljivo svladali Istrane 53-25.

Podsjetimo, na turniru sudjeluju klubovi iz šest republika bivše Jugoslavije koje daju državne predstavnike koji će tijekom svibnja u Beogradu za vrijeme završnog turnira Eurolige odmjeriti snage i dati odgovor na pitanje tko su najbolji košarkaši 2005. godišta u regiji.

SASTAV POBJEDNIČKE MOMČADI:

Ivan Baričević, Niko Batović, Luka Bilokapić, Manuel Dundović, Šimun Dijan, Lovre Fabulić, Šimun Lončar, Bruno Maraš, Vito Perković, Michael Ružić, Filip Skelin, Frane Šango, Niko Šare i Toni Torbarina.