Europa i Svijet
VIDEO: Mnoga iznenađenja u kupovima diljem Europe

VIDEO: Mnoga iznenađenja u kupovima diljem Europe

Autor: Teo Cilar

Još jednom se pokazalo kako kup natjecanja nose mnoge zamke.

Zanimljivih i iznenađujućih rezultata vidjeli smo diljem Europe. Dva možda i najveća dolaze iz Turske i Izraela. Fenerbahce Dogus ispao je već u četvrtfinalu, dok je Spahijin Maccabi izgubio u dramatičnom finalu sa zvukom sirene. Dramatično je bilo i u Srbji gdje je Crvena Zvezda prošla u polufinale nakon produžetka!

Sudionik Zadar Basketball Tournamenta, Fenerbahce Dogus vec je druge godine za redom izbačen u četvrtfinalu kupa turske. Bolji je bio Anadolu Efes rezultatom 83:80 koji je ostvario najveću pobjedu u ovoj sezoni. Anadolu Efes u polufinalu ce igrati protiv Darrusafake, a drugi polufinalni par je Tofas-Besiktas.

Maccabi je u izraelskom kupu poražen u finalu od Hapoel Holona. "Ponos Izraela" potopio je sin legendarnog NBA šutera, Glenn Ricea. Glen Rice Jr. natrpao je Maccabi s 28 poena, 8 skokova i 7 asistencija, a što je još važnije, zabio je koš za pobjedu 86:84. kako je to izgledalo pogledajte ispod u videu.

U Srbiji se zamalo dogodilo iznenađenje svih iznenađenja. Borac iz Čačka imao je sve u svojim rukama protiv Crvene Zvezde, ali kao da su se uplašili pobjede što je najbolja momčad regije iskoristila i došla do produžetka nakon kojeg su slavili s 85:79. Parovi polufinala su Crvena Zvezda-FMP i Partizan-Mega Bemax.

Spomenimo i poraz Venezije Hrvoja Perića koji su aktualni prvaci Italije. Oni su ispali već u četvrtfinalu talijanskog kupa.