Hrvatska
VIDEO: Mustapić i Abdul-Malik briljirali i vodili Vrijednosnice do pobjede protiv Bosca

VIDEO: Mustapić i Abdul-Malik briljirali i vodili Vrijednosnice do pobjede protiv Bosca

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Bosca i nakon 4. kola HT Premijer lige bez prve pobjede.

Pobjednički niz košarkaši Vrijednosnica iz Osijeka nastavili su u 4. kolu HT Premijer lige protiv posljednjeplasiranog Bosca iz Zagreba. Domaćini su slavili na krilima odličnih Jakova Mustapića i Abdula Malika Abua rezultatom 93:84

Preko Ozrena Pavlovića, Mustapića i Malik Abua, Vrijednosnice dolaze do početnog vodstva 6:1. Odgovor gostiju uslijedio je preko Nikole Koraća i Mladena Primorca koji predvode seriju 8:1 Bosca za prvo vodstvo na susretu. Kako se igralo na "refule", opet su uslijedile domaće minute. Vrijednosnice preko Mustapića, Abua i nakon trice Franka Šanga rade seriju 8:0 i vode 16:9. Tu se opet dogodio "kratki spoj" kod domaćina jer je Bosco u iduće dvije i pol minute napravio seriju 11:0. Korać postiže tricu i dvicu, a Ivan Perković i Jan Palokaj svaki po tricu za vodstvo Bosca 16:20. Bio je tada red na domaćine koji prvu četvrtinu zaključuju serijom 7:2 za vodstvo 23:22. 

Nakon tri i pol minute igre u drugom periodu, rezultat je bio izjednačen, gosti su pružali jako dobar otpor nakon čega Vrijednosnice uspijevaju pobjeći na 33:27 točno na polovici druge četvrtine. Veću prednost Vrijednosnice nisu uspjele ostvariti, a Bosco se još jednom vratio, poslije trice Antonia Jularića primakli su se na 41:39 u 19. minuti utakmice. Kraj prvog poluvremena bio je u znaku nadahnutog Mustapića koji prvo zakucavanjem, a nakon toga polganajem uz pogođeno dodatno bacanje postavlja konačan rezultat prvog poluvremena 46:39. Bila je to ujedno i najviša prednost domaćina u prvom poluvremenu. 

Domaći su košarkaši odlično otvorili drugo poluvrijeme. Dvicom Pavlovića, te s dvije vezane trice Maria Ihringa i polaganjem Malik Abua, Vrijednosnice serijom 10:0 bježe na 17 poena prednosti. Dvoznamenkastu prednost domaćini održavaju sve do pred kraj treće dionice kada David Chavlovich dvicom smanjuje na 64:55 uoči odlučujućih deset minuta. 

Kada su sredinom posljednje četvrtine domaćini pobjegli na plus 16, pitanje pobjednika bilo je poznato. Spustio je Bosco prednost na minus sedam, ali na minutu i pol koliko je ostalo do kraja nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti domaćim košarkašima koji su na kraju zasluženo slavili svoju treću pobjedu u četiri kola HT premijer lige. 


Mustapić je bio nezadrživ za obranu Bosca, ubacio je 28 poena uz 4 skoka i 3 asistencije. Malik Abu ga je pratio s 20 poena, 13 skokova i 3 asistencije dok je Ihring zabio 16 uz po 3 skoka i asista. Kod gostiju Korać 17 poena i 5 asistencija, a Chavlovich je ubacio 15.