Time-out
VIDEO: Muzej zadarske košarke - entuzijazam i san jednog navijača

VIDEO: Muzej zadarske košarke - entuzijazam i san jednog navijača

Autor: Branko Tabak

Što u muzeju radi šivaća mašina Bagat?

Branimir Kamber, čovjek koji je svoju kreativnost i ljubav prema kameri i filmu usmjerio u humane i humanitarne sfere, autor i realizator projekta Mi ružni, Zadranin je kojeg zadarska infišacija u košarku nije zaobišla.

Kamber radi velebni projekt, dokumentarac o Zadru, odrastanju u ratnom okruženju, zadarskoj košarci...Silna je vojska zadarske košarkaške obitelji pred njegovom kamerom dalo svoj iskaz, svoja svjedočanstva.

Jedan od njih je Krešo Butić, 'običan mali' čovjek, koji ima jedan veliki san - otvoriti muzej posvećen zadarskoj košarci. 

Branimirova energija i kamera stigli su u pomoć. Rezultat je 15-minutni video koji će biti sastavni dio spomenutog dokumentarca i britke Kamberove riječi kojima daje bezrezervnu podršku Butiću. Štoviše, objeručke gura projekt zadarskog košarkaškog muzeja prema naprijed. 

Ovim je riječima Kamber prestavio svoj uradak.

- Kad kažeš Zadar - većina pomisli na košarku. E sad, bili mi povjerovali da kažem da su 2 ključna pehara u povijesti zadarske košarke - IZGUBLJENA. Ili su čak BAČENA na zadarski deponij prema mistu Kožino. Činjenica je, njih uprava KK Zadra - nema.

Krešo Butić, 'običan mali' čovjek, ima jedan veliki san. Otvoriti MUZEJ ZADARSKE KOŠARKE. Krešo nema ni tatu ni strica ni rođu na visokim mjestima. I zato nitko ozbiljno ne shvaća kako veliku stvar ovaj čovjek radi za kulturu grada Zadra. No, doći će sve na svoje. Ako ima zdravog razuma, grad Zadar će otvoriti Muzej Zadarske Košarke. To ne mora biti velebno izdanje. Običan, normalan prostor u dvorani ili u centru grada (Poluotok) gdje će ljudi moći doći, kupiti dres, razglednicu i slikati se. A Krešo Butić će biti počasni doživotni predsjednik.


Kamera/Redatelj: Branimir Kamber
Kontakt za suradnju. Email: info@branimirkamber.com