Hrvatska
VIDEO: Nakić i Vladović odveli Šibenku do startnih bodova

VIDEO: Nakić i Vladović odveli Šibenku do startnih bodova

Autor: Teo Cilar

Hermes Analitica mučila je Šibenku pune tri četvrtine, ali na kraju su ostali bez "goriva".

Šibenka je na Baldekinu došla do pobjede protiv Hermes Analitice. Nakon dosta izjednačene prve tri četvrtine, "narančasti" dodaju gas i utakmicu riješavaju u svoju korist rezultatom 75:62 (20:16, 11:14, 22:17, 22:15).

Domaćini su u posljednju dionicu ušli vodstvom 53:47, a onda je krenulo. Domagoj Bašić odmah na startu ubacuje tricu za plus devet, a isti igrač uz pomoć Jakova Vladovića donosi dvoznamenkasto vodstvo domaćinima. Šibenka se poslije toga više nije okretala, a na dvije minute do kraja imali su i najviših 17 poena prednosti na utakmici. 

Sam početak utakmice bio je na strani gostiju koji su pokazali da će skupo prodati kožu. Julijan Raić ubacio je uvodnih pet poena za goste, Filip Šimović dodao je još dva za gostujućih 7:0. Nakon gotovo tri minute igre, prve poene za Šibenku postiže Vladović. Bruno Perić na drugoj strani ubacuje tricu za najveće gostujuće vodstvo na utakmici 10:2. Prve poene u dresu Šibenke postigao je tada debitant Vladimir Dašić, a od tog trenutka kreće puno bolja igra domaćina koji preokreću rezultat i prvi period riješavaju u svoju korist s 20:12. 

Hermes je u drugoj četvrtini zaustavio domaćine na svega 11 postignutih poena. Nisu ni oni napadački bili puno bolji, zabili su ih 14, a prednjačio je Ivan Svoboda s osam poena u toj dionici. Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom Šibenke 31:30. 

Šibenka je sredinom treće dionice došla do 12 poena prednosti, ali uporni gosti uspjeli su se vratiti i smanjiti zaostatak do kraja perioda na šest koševa minusa uoči posljednjih deset minuta kada je uslijedio gore opisani završetak utakmice. 

Toni Nakić vodio je Šibenku do pobjede, ubacio je 21 poen dok je Vladović ubacio 14 uz 8 asistencija i 5 skokova. Dašić se domaćim navijačima predstavio s 12 poena, 6 skokova i 6 asistencija. Spomenimo kako američki košarkaš Eric Cobb nije debitirao u dresu Šibenke u prvom kolu. Kod gostiju najbolji Bruno Perić s 15 poena i 7 skokova dok su Luka Ljubičić i Svoboda ubacili po 10 poena.