Hrvatska
VIDEO: Nakon Cibone pala i Cedevita! Kadeti Zadra u stilu seniora preokretom došli do prvog mjesta

VIDEO: Nakon Cibone pala i Cedevita! Kadeti Zadra u stilu seniora preokretom došli do prvog mjesta

Autor: Paulo Sarić

Ključnom se pokazala serija 12-0 na zatvaranju treće četvrtine.

Nakon što su prošlog vikenda košem Matuline u zadnjoj sekundi svladali vršnjake iz Cibone kadeti Zadra danas su porazili i drugu zagrebačku momčad – Cedevitu. Mladići Marka Selina nakon velike su borbe pobijedili mlade 'Vitamine' rezultatom 87-79 i došli do šestog trijumfa u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Cedevita je kontrolirala ritam i intenzitet igre na samom otvaranju susreta, no igrači Anđelka Matova nisu imali rješenja za raspoloženog Tomislava Buljana koji je s 13 poena u prvih 20 minuta držao svoju momčad na priključku ne dopustivši gostima da se u iti jednom trenutku odvoje na više od četiri poena prednosti. Na veliki se odmor otišlo s 39-41 za 'Vitamine' koji su nakon povratka iz svlačionice ubacili u brzinu više i na krilima raspoloženog Alekse Gatarića ubrzo zagospodarili terenom.

FOTO: KK Zadar

Kada je Patrik Trefil u 27. minuti pogodio tricu za najvećih plus sedam Zagrepčana (49-56) činilo se da će gosti kapitalizirati period bolje igre i ubrzo prelomiti utakmicu, no jednako kao i njihovi stariji klupski kolege sinoć protiv Cibone, mladi su Zadrani upravo tada krenuli u nalet. Serija 12-0 koju je tricom i dodatnim slobodnim bacanjem na kraju treće četvrtine okrunio Krševan Klarica odvela je Dalmatince na 61-56 uoči posljednjih deset minuta.


Jednom kada su gosti ušli u zadarski mlin više im nije bilo spasa pa je već nekoliko minuta kasnije semafor pokazivao 74-60, ugodnih plus 14 za Selinove momke koji su mirno sačuvali prednost do kraja dvoboja. Prišli su Zagrepčani u dva navrata na pet poena zaostatka (82-77 i 84-79), no za ozbiljniju ugrozu nisu imali snage pa su bodovi ostali u Donatovom gradu.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Duje Brala koji je bivao sve bolji kako se utakmica bližila kraju te je na koncu završio s 20 poena i 11 skokova, a slijedili su ga Buljan s 18 koševa i 11 uhvaćenih lopti te Karlo Kovačević sa 17 poena, dok je najbolji kod Cedevite bio Aleksa Gatarić s 25 koševa.