Europa i Svijet
VIDEO: Nakon teške borbe James i Cavsi bolji od Indiane u sedmoj utakmici

VIDEO: Nakon teške borbe James i Cavsi bolji od Indiane u sedmoj utakmici

Autor: Teo Cilar

Bojan Bogdanović odigrao najgoru utakmicu serije uz svega tri postignuta poena.

Predvođeni nezaustavljivim LeBronom Jamesom, Cleveland Cavaliersi došli su do pobjede u sedmoj odlučujućoj utakmici prvog kruga doigravanja istočne konferencije rezultatom 105:101 te su se plasirali u polufinale gdje ih čeka prva momčad istoka nakon regularnog dijela lige, Toronto Raptorsi. 

Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 105:101 (31:19, 23:24, 22:31, 29:27) 4-3 


Nakon što ga je u prvih šest utakmica držao na klupi, trener Cavsa Tyrone Lue sjetio se dati priliku Tristanu Thompsonu koji je izrazito jak u skoku i obrani u reketu, a što je falilo Cavsima u prošlim utakmicama. Upravo su on i LeBron James koji je u prvom poluvremenu ubacio 26 poena bili najzaslužniji što su Cavsi prvi period dobili s 31:19. 

Indiana je odigrala nešto bolju drugu četvrtinu, ali bez raspoloženog Victora Oladipa nisu mogli bolje nego biti na minus 11. Odličnom trećom četvrtinom u kojoj je nezaustavljiv bio Oladipo dok je Bojan Bogdanović postigao jedine svoje poene na utakmici, a bila je to trica za prvo vodstvo Indiane na utakmici, Pacersi su nakon treće četvrtine bili na samo dva poena minusa. 

Nakon što je James krajem trećeg perioda napustio igru i otišao u svlačionicu zbog icrpljenosti te da uzme vitamine, Pacersi to nisu iskoristili, a igrači s klupe pobrinuli su se da odu na desetak poena razlike. Nakon toga se vratio James, a Cavsi nisu ispustili stečenu prednost te su se na kraju zasluženo plasirali u polufinale istoka. James je morao opet odigrati nestvarno dobru utakmicu da Cavsi dođu do teško izborene pobjede. Ubacio je 45 poena uz 9 skokova i 7 asistencija dok je Thompson zabio 15 uz 10 skokova. Oladipo koji se razbudio u drugom poluvremenu je zabio 30 poena uz 12 skokova i 6 asistencija, Darren Collison je zabio 23 dok je naš Bogdanović koji se u obrani hrvao i vodio iscrpljujuće i teške borbe protiv Jamesa ubacio svega 3 poena uz dvije asistencije i šut iz igre 1/9 od čega mu je trica bila 1/7.