Hrvatska
VIDEO: Nazor 'skinuo kapu' Šibenčanima i upozorio na trojku od koje prijeti najveća opasnost

VIDEO: Nazor 'skinuo kapu' Šibenčanima i upozorio na trojku od koje prijeti najveća opasnost

Autor: Paulo Sarić

Momčad iz Draženovog grada napravila je potez za notes i stavila košarku na prvo mjesto.

Dalmatinskim derbijem između Zadra i Šibenika večeras se otvara 11. kolo HT Premijer lige. U zgusnuti raspored hrvatskog abaligaša koji je u posljednjih pet dana već odigrao dvije utakmice dvoboj s 'Građanima' upao je – dogovoreno. Naime, Šibenčani su pristali na promjenu termina susreta i pritom izašli u susret lokalnim rivalima kako bi što spremniji dočekali regionalni dvoboj protiv FMP-a koji je na rasporedu već u petak.

- Zahvalio bih se ljudima iz Šibenika što su bili korektni i što su stavili košarku na prvo mjesto, a ne neke administrativno-knjiške pamflete radi kojih riskiramo da se netko ozlijedi, kao što je Velić rekao, a dobro je rekao, da netko strada na cesti… Kapa do poda mojim prijateljima iz Šibenika. Nadam se da ćemo ovu utakmicu biti puno spremniji nego smo bili u Škrljevu i da ćemo pred svojom publikom u ovo predbožićno vrijeme napraviti pravu atmosferu – rekao je trener Ante Nazor u najavi večerašnjeg ogleda.


Zadrani u utakmicu ulaze u pozitivnom ritmu, na krilima pobjeda protiv Igokee i Škrljeva, dok su se gosti slavljem protiv Bosca u subotu donekle iskupili za poraze protiv Zaboka i Škrljeva. No, kako to uvijek biva u derbijima, više od trenutne forme 'igrat će' motivacija. A ona je u susretima susjeda sa sjevera Dalmacije uvijek na visokom nivou.

- Sigurno možemo očekivati dobru utakmicu i kvalitetnu partiju. Protivnika izuzetno respektiram. Pokazao je dobru igru ove godine, prije svega u pobjedi protiv Cedevite na domaćem terenu. Dobili su i Bosca koji je solidna ekipa te su u pozitivnom tonusu i dolaze nam napraviti što je moguće veće probleme. Možemo očekivati da će se htjeti dokazati, a mi moramo biti pravi i imati odgovor na to. Utakmica ima posebnu draž, poseban naboj i šušur oko terena – kazao je domaći strateg i otkrio gdje leži ključ pobjede - trebamo biti maksimalno spremni, koncentrirani i borbeni jer svaka utakmica krije određene zamke i ako nisi sto posto spreman možeš ući u negativni skor i dodatne probleme. Trebamo nametnuti svoj ritam od početka.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Prvo ime šibenskog sastava, bez ikakve dvojbe, je Martin Junaković koji je prvi strijelac i asistent svoje momčad, a dobrim je igrama privukao pažnju izbornika Dražena Anzulovića koji ga je nagradio mjestom u reprezentaciji.

- On je svojim trudom, zalaganjem i borbenošću došao do prvog 'playa' reprezentacije, koliko god to nekome možda i čudno zvučalo. Momak je to zaslužio i on je jedan od igrača koji će se htjeti dokazati – nahvalio je 24-godišnjeg razigravača trener Zadra i upozorio da on nije jedini od koga prijeti opasnost - ima tu dosta igrača koji su sposobni igrati na većem rangu nego što sada igraju. Tu je Nakić koji je stalno na granici da probije taj plato i ode u rang više, kao i moj nekadašnji junior iz Splita Tonko Vuko koji je također izuzetno koristan igrač. Bašić može ući u seriju vanjskog šuta… Ima tu dosta zamki i ne smijemo ništa raditi na pola, već sve na sto posto. Iako je ritam paklen u ovo predbožićno vrijeme moramo pravi izići na teren!

FOTO: GKK Šibenik - Milan Balaban

Ritam jest paklen, ali on ne smije i neće utjecati na izdanje košarkaša Zadra, uvjeren je Ante Nazor.

- To ne smijemo uzeti kao alibi.

Za kraj, splitski je stručnjak posebne pohvale uputio gostujućem treneru Miru Juriću kojeg pamti još iz dječačkih dana kada ga je oduševljavao na parketu.

- Pamtim ga kao dijete dok je u Splitu igrao za prvu ekipu. Bio je strašan igrač, strašan talent. Koliko mi je žao što taj talent nije ispoljio kao igrač, toliko bih volio da se dokaže kao trener. Na neki način sam njegov navijač, ali ne na ovoj utakmici – zaključio je Nazor.

Dodajmo ovom da je KK Zadar pred susjedski derbi pripremio posebnu akciju pod nazivom „Povedi prijatelja na utakmicu“ tako da će svi gledatelji koji kupe dvije ulaznice treću dobiti gratis.

Susret se igra u dvorani „Krešimir Ćosić“ s počekom u 19 sati.