Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Nekada veliki talent hrvatske košarke karijeru nastavlja u Portugalu

VIDEO: Nekada veliki talent hrvatske košarke karijeru nastavlja u Portugalu

Autor: Paulo Sarić

Svojedobno je izabran u najbolju juniorsku petorku svijeta zajedno s Gordonom Haywardom…

Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac i bivši igrač Zadra i Zagreba Toni Prostran pronašao je novi klub. Nakon što je prošlu sezonu završio u švedskom Jamtlandu, iskusni će razigravač karijeru nastaviti u dvanaestostrukom portugalskom prvaku Portu.

- Imao sam nekoliko ponuda, no smatrao sam da je za moju obitelj i mene najbolje da odem u Porto. Osjetio sam da me trener žarko želi i vjerujem da mogu pomoći momčadi. Porto je velik klub te sam vrlo sretan što imam priliku nositi njegov dres – rekao je Prostran za službene stranice portugalskog doprvaka.

Novim je pojačanjem zadovoljan i trener kluba sa sjevera Portugala Mocho Lopez.

- Doveli smo jednog od najtalentiranijih bekova u europskoj košarci. Toni ima bogato međunarodno iskustvo, kako s hrvatskom reprezentacijom tako i na klupskoj razini, što garantira da će period prilagodbe na naš sustav igre biti kratak – rekao je španjolski strateg.


Iako trener od njega prije svega očekuje asistencije i rutinirano vođenje momčadi, od Prostrana se mogu očekivati i poeni.

- Mogu igrati na pozicijama 'jedan' i 'dva' pošto mogu igrati kao klasični razigravač, ali i kao skorer. Dat ću sve od sebe da ispunim sve što trener bude tražio. Nisam sebičan igrač i za mene je momčad uvijek najvažnija. Moj je zadatak da suigračima olakšam posao – dodao je nekada veliki talent hrvatske košarke.

Upitan o ambicijama za narednu sezonu, kratko je kazao:

- Cilj Porta je da postane državni prvak. No, nećemo se zadovoljiti samo time već želimo osvojiti sve domaće trofeje, dok ćemo u europskom natjecanju dati sve od sebe da doguramo što je dalje moguće – otkrio je 27-godišnjak koji je na osobnoj razini zaželio zdravlje kao osnovni preduvjet za dobre partije.

Prostran je s portugalskim klubom potpisao jednogodišnji ugovor.