Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Nekada veliki talent hrvatske košarke nakon samo godinu dana napušta Španjolsku

VIDEO: Nekada veliki talent hrvatske košarke nakon samo godinu dana napušta Španjolsku

Autor: Paulo Sarić

Je li povratak u Hrvatsku idući korak za 21-godišnjeg krilnog igrača?

Bivši mladi hrvatski reprezentativac i nekadašnji igrač Cibone, Cedevite i Zadra Lovro Mazalin više nije član Zaragoze. Krilni igrač rođen u Sisku i španjolska momčad dogovorili su sporazumni raskid ugovora nakon samo jedne godine u redovima momčadi Porfirija Fisaca.

Nakon solidnog početka i lošijeg kraja pretprošle sezone u dresu Zadra tijekom koje je bio na prosjecima od 9.5 koševa, 4.9 skokova i 2.5 asistencije, Mazalin je prošlo ljeto potpisao dvogodišnji ugovor s klubom iz Aragona prilikom čega je sportski direktor Zaragoze kazao:

- Lovro je mlad igrač s dobrim fizikalijama koji može igrati na tri pozicije. Dobar je na otvorenom terenu, a može pripomoći i u skoku. Može se reći da je ovaj potez i kocka od strane kluba, no premda ima još dosta aspekata za unaprijediti, ako uspije u tome, ako poboljša šut i navikne se na fizičku igru u Ligi Endesa može nam biti vrlo važan igrač.

Kocka se nije isplatila.


S obzirom na to da je prošle sezone nastupio u samo 16 utakmica u kojima je na terenu prosječno provodio tek četiri minute, raskid suradnje je došao kao logičan nastavak priče.

Gdje će mladić kojeg se nekoć smatralo jednim od talentiranijih hrvatskih igrača nastaviti karijeru, ostaje nam za vidjeti.