Time-out
VIDEO: Rajko Vidaković pogodio najteži šut na svijetu

VIDEO: Rajko Vidaković pogodio najteži šut na svijetu

Autor: Teo Cilar

Jedni teško pogađaju s jednom, a Rajko to radi s dvije lopte!

Danas smo na Facebook profilu zadarskog košarkaškog stručnjaka Rajka Vidakovića naletjeli na jedan video za rubriku "vjerovali ili ne". 

Rajko je danas u dvorani Krešimira Ćosića uzeo dvije košarkaške lopte, svaku u jednu ruku i pogodio koš s linije penala šutirajući s obje lopte istovremeno. Ali to nije sve, on je treću loptu postavio na liniju slobodnih bacanja, zatim skočio na nju i tek tada šutirao, a to dodatno daje na težini ovom podvigu!


Upitavši ga kako je došao do te ideje, trener juniora Zadra ponudio nam je jedan vrlo zanimljiv odgovor.

- Jednom sam čuo da je Ben Wallace zabio najteži šut na svijetu, šut s dvije lopte s linije penala, ali da se obje lopte moraju izbaciti istovremeno. Toliko je težak jer prvo treba zabiti i slabijom rukom i jačom istovremeno, a kao drugo, u isto vrijeme ne mogu obje lopte proći kroz obruč pa se jedna mora baciti više, a druga niže što je jako delikatno i zahtjeva izuzetnu koordinaciju obje ruke, nogu, oka, i naravno preciznost, te usklađenost brzine i visine. Cijela analiza najtežeg šuta na svijetu. Kada sam to čuo, uzeo sam loptu, skočio na nju i zabio s nje i to iz prvog pokušaja. Wallace je zabio bez da je stajao na lopti.

Dakle, najteži šut na svijetu zabio je Rajko Vidaković, šut kojim je definitivno impresionirao svoju djevojku koja je ovaj video i snimila.