Europa i Svijet
VIDEO: New York Knicksi potpisali novog trenera

VIDEO: New York Knicksi potpisali novog trenera

Autor: Teo Cilar

Dobar potez Knicksa.

David Fizdale (44) novi je trener New York Knicksa objavljeno je jučer kasno navečer. Ugovor je potpisan na četiri godine, a Fizdale će pokušati vratiti posrnule Knickse na pobjedničke staze. 

Knicksi koji su u posljednjih 17 sezona samo četiri puta vidjeli doigravanje od čega su tri puta ispali već u prvoj rundi, a tek jednom dogurali do druge runde, potpisali su bivšeg trenera Memphis Grizzliesa, Davida Fizdalea za novog trenera koji će ih pokušati vratiti u Play-off. Navijači Knicksa sigurno se osjećaju kao Bill Murray u filmu "Beskrajni dan" kada mu se ponavljao jedan te isti dan svakog jutra kada bi se probudio. Tako je i sa Knicksima, loši rezultati iz dana u dan, iz sezone u sezonu, loši potezi uprave, pet godina u nizu bez doigravanja. 

U posljednje vrijeme počeli su povlačiti dobre poteze. Nakon što su na draftu uzeli Kristapsa Porzingisa na čemu ipak moraju zahvaliti legendarnom Philu Jacksonu, zatim su se riješili Carmela Anthonya i sada su potpisali odličnog mladog trenera Fizdalea. Još da se riješe potpuno beskorisnog Joakima Noaha koji ima ugovor na još dvije sezone sa Knicksima za ukupno 37 milijuna dolara, imali bi još više manevarskog prostora. 

Fizdale je ove sezone nakon samo 19 utakmica te 7 pobjeda i 12 poraza dobio otkaz u Memphisu. Mnogi su smatrali da je uprava Grizzliesa pogriješila jer u situaciji gdje su ozljede preplavile momčad, nije niti mogao bolje. Sezonu prije te, uveo je Memšhis u doigravanje gdje su u prvoj rundi išli na San Antonio Spurse koji su ih izbacili, a Fizdale je nakon druge utakmice u seriji imao što za reći.

Fizdale je svoj NBA trenerski put započeo 2003. godine kao pomoćni trener Golden State Warriorsa, zatim je od 2004. do 2008. bio pomoćnik u Atlanta Hawksima, a od 2008. do 2016. u Miami Heatu s kojim ima osvojena dva naslova NBA prvaka. Svoj prvi samostalan trenerski posao dobiva u Memphis Grizzliesima nakon kojih dolazi do najvećeg izazova u karijeri i klupe Knicksa.