Europa i Svijet
VIDEO: Nezaustavljivi LeBron vodio Cavse do izjednačenja 1-1 u seriji s Pacersima

VIDEO: Nezaustavljivi LeBron vodio Cavse do izjednačenja 1-1 u seriji s Pacersima

Autor: Teo Cilar

Pacersi dobili tri četvrtine i izgubili utakmicu, Bogdanović nije bio posebno raspoložen.

Cleveland Cavaliersi slavili su u drugom susretu četvrtfinala istočne konferencije najviše zahvaljujući uvjerljivoj prvoj četvrtini. Indiana je dobila preostala tri perioda, ali nije bilo dovoljno.

Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 100:97 (33:18, 25:28, 16:21, 26:30)

"Nabrijani" igrači Clevelanda ušli su u drugi susret protiv Pacersa vrlo motivirani i fokusirani da dođu do pobjede. Posebno je inspiriran bio LeBron James koji je u seriji Cavsa 13:0 na početku susreta ubacio svih 13 poena. Indiana se mučila, a prve poene, točnije prvi poen zabio je Bojan Bogdanović iz slobodnog bacanja za 13:1. Cavsi su došli do najviših plus 18 u prvoj četvrtini, Indiana je tada zaigrala nešto bolje, smanjila na -11, ali do kraja perioda Cavsi odlaze na 33:18. James je od 33 poena Cavsa zabio čak 20. 

Puno bolju igru prikazali su Pacersi u drugoj četvrtini kada su vrlo brzo smanjili razliku na jednoznamenkastu brojku, ali Cavsi su ipak na odmor otišli s plus 12. Indiana je i u drugom poluvremenu nastavila s boljom igrom pa u posljednji period ulaze s minus sedam.

Pacersi su se potpuno vratili u utakmicu kada je na 51 sekundu do kraja Darren Collison ubacio tricu za samo minus tri da bi na drugoj strani bivši igrač Indiane George Hill napravio prekršaj u napadu i tako dao gostima da se potpuno vrate u utakmicu. Tu priliku propustio je Victor Oladipo koji je promašio tricu za poravnanje. James je ubacio dva bacanja za plus pet da bi Oladipo promašio još jednu tricu na 20 sekundi do kraja i tu je pitanje pobjednika bilo definitivno riješeno. 

Cavsi su do pobjede došli samo i jedino zahvaljujući nestvarnoj partiji Jamesa koji je ubacio 46 poena uz 12 skokova i 5 asistencija uz šut iz igre 17/24. Dvocifreni su bili samo još Kevin Love s 15 poena i 8 skokova ali lošim šutom iz igre, pogodio je tek 5 od 16 lopti dok je Kyle Korver ubacio 12 pogodivši 4 od 8 trica. Od ostatka ekipe nitko više od 6 poena, a ukupno su postigli svega 27 poena i tu je najveći problem Cavsa koji su imali sreće da je James odigrao kako je odigrao, a svaku utakmicu neće tako i ako se ostatak ekipe ne razbudi, Pacersi će imati veliku šansu proći dalje. Oladipo najbolji kod Indiane s 22 poena, 6 asistencija i 3 skoka, Myles Turner je ubacio 18 uz 5 skokova, a Collison 16 uz 6 asistencija i 5 skokova. Bogdanović nije bio pretjerano raspoložen, mada nije niti previše šutirao na koš. Za 31 minutu je ubacio 8 poena uz 4 asistencije i 3 skoka. Iz igre je šutirao 3/6 od čega tricu 1/3 dok je slobodna bacanja također gađao 1/3.