Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Nova solidna utakmica Žižića

VIDEO: Nova solidna utakmica Žižića

Autor: Paulo Sarić

Tatum je u prve dvije utakmice pokazao da je Ainge ponovno povukao dobar potez.

Ante Žižić odigrao je još jednu dobru utakmicu u dresu Celticsa. Iako je njegova momčad poražena u susretu Ljetne lige od San Antonio Spursa rezultatom 70-81, Žižić je u Salt Lake Cityju pošteno odradio ono što se od njega traži. Vrlo je dobro zatvarao skok i hrvao se s protivničkim centrima, a uz to je imao i tri zakucavanja, od čega će se ono na asistenciju trećeg odabira na ovogodišnjem draftu Jaysona Tatuma zasigurno vrtjeti na sažecima utakmice i Ljetne lige općenito.

Žižić je na koncu završio sa šest poena i šest skokova za 23 minute provedene na parketu. Celticse je ponovno predvodio vrlo dobri Tatum koji je zasada ostavio snažan utisak u dvije utakmice u zelenom dresu, ubacivši 23 poena uz deset skokova. No, ni njegov učinak nije bio dovoljan protiv raspoloženog trija Spursa Blossomgame-Bertrans-Forbes. Potonji je zabio 31 koš uz 60 posto šuta iz igre i bio nerješiva enigma za obranu Bostona.


Žižić će noćas ponovno u akciju. U tri sata po srednjeeuropskom vremenu njegov Boston se susreće s dosad neporaženim Utah Jazzom u susretu koji će zatvoriti dio Ljetne lige koji se igra u Beehive Stateu.