Hrvatska
VIDEO: Nova suradnja braće Tomas u Zaboku, stigao najmlađi Luka

VIDEO: Nova suradnja braće Tomas u Zaboku, stigao najmlađi Luka

Autor: Teo Cilar

Nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa Zadrom, Luka Tomas karijeru nastavlja u Zaboku kod brata Ivana.

Nakon što su KK Zadar i Luka Tomas sporazumno raskinuli ugovor, mladi i talentirani križevački košarkaš nije dugo čekao na novi angažman. On će u nastavku sezone, zaigrati za Zabok koji vodi njegov brat Ivan

Najmlađi Tomas tako će karijeru nastaviti u Zaboku gdje će sigurno dobiti pravu minutažu i priliku da pokaže svoj talenat. Na početku sezone činilo se kako bi mogao dobiti priliku jer je odlično iskoristio minutažu u četvrtfinalu Superkupa ABA lige u Laktašima protiv Cedevite, a dan kasnije i u utakmici zatvorenog tipa protiv Igokee, ali nakon toga nije dobio neku značajniju priliku niti kod Aleša Pipana, a kasnije niti kod Ante Nazora. 


Kod oba trenera je više igrao u HT Premijer ligi nego u ABA ligi, a kako nije bio zadovoljan minutažom, zatražio je raskid ugovora kako bi mogao naći klub u kojem će igrati što je za mladog igrača i najbitnije. 

Taj klub biti će Zabok, a kod brata Ivana sigurno će dobiti pravu šansu koju će, nadamo se i iskoristiti na najbolji mogući način. Luka će imati pravo nastupa i u HT Premijer ligi kao i u Kupu Krešimira Ćosića. Zanimljivo, ovo je već drugi puta ove sezone da će Zabok u svojim redovima imati braću Tomas. Na početku sezone tu je bio Marko koji je nakon dobrih igara otišao u Tursku, a sada je tu Luka.