Time-out
VIDEO: Novi nesportski potez s košarkaških terena

VIDEO: Novi nesportski potez s košarkaških terena

Autor: Teo Cilar

Igrač koji je udario protivnika kažnjen je vrlo brzo.

Treća divizija košarke u Americi mjesto je na kojem se dogodio sramotan potez u kojem je Kewan Platt, Muay-thai udarcem na pod srušio Natea Tenagliu.

Sve to se dogodilo na utakmici između Fitchburg State Falconsa i Nichols College Bisona. Domaći su Falconsi upisali poraz 84:75, a zbog čega je Platt nokautirao gostujućeg košarkaša Tenagliu nije poznato. Platt je prije incidenta bio izabran za igrača tjedna,a u ovoj je utakmici zabio 16 poena uz 8 skokova. Napad prije incidenta, Tenaglia je u obrani čuvao Platta, ali nikakvog kontakta, fizičkog ni verbalnog nije bilo. Da li je Platt bio ljut zbog poraza ili ga je nokautirani Tenaglia s nečim isprovocirao u ranijoj fazi utakmice, nije nam poznato. Incident se dogodio nakon što je Tenaglia pogodio tricu za vodstvo njegovih Bisona 73:63 na 2:50 do kraja utakmice. 

Ono što se zna je to da je Platt prije udarca pogledao ako ga sudac ispod koša gleda, kada je vidio da ne gleda, plasirao je udarac. Na svu sreću, drugi sudac utakmice sve je vidio, dosudio je drugu tehničku Plattu koja mu je bila isključujuća. Nakon utakmice, svog je košarkaša suspendiralo i njegovo sveučilište, a ujedno su mu zabranili i dolazak na kampus sveučilišta. O naknadnim kaznama odlučivat će studentski sud.