Time-out
VIDEO: Nurkić za Sports Ilustrated biranim riječima govorio o Zadru

VIDEO: Nurkić za Sports Ilustrated biranim riječima govorio o Zadru

Autor: Teo Cilar

"Nakon dolaska u Zadar zavolio sam košarku po prvi puta u životu."

Velika priča o Jusufu Nurkiću izašla je u renomiranom časopisu Sport Ilustrated pod nazivom "The Making of Jusuf Nurkić". Mi smo za Vas izdvojili dio teksta u kojem Jusuf govori o vremenu provedenom u Zadru i Cedeviti dok cijeli članak možete pročitati na linku iznad. 

Nurkić je u Cedevitu došao iz Slovenije, a trener je tada bio Aco Petrović, poznat po tome da i ne daje previše prilika mladim talentiranim igračima. Upravo je to bio slučaj i sa Nurkićem kojem je Aco rekao da će dati priliku starijim i iskusnijim centrima. Umjesto da je čekao priliku koja možda nikada nebi došla, Jusuf je želio odmah otići negdje gdje će igrati. Cedevita ga je tada posudila Zadru gdje je dobio veliku minutažu, ali i strastvenu podršku navijača svake večeri. 

Kada je ulazio u trgovine po Zadru, djeca obučena u dresove KK Zadar znala su tko je on i kako se zove iako je tada bio još relativno nepoznat. Nurkić je također dočekao svojevrsnu osvetu. Pred 10 000 navijača, Zadar i Nurkić pobijedili su Cedevitu pred 10 000 zadarskih navijača u polufinalu Prvenstva Hrvatske 2013. godine. Nurkić je spomenuo novinaru SI-a uz osmijeh: "Cedevita me još uvijek plaćala, a svi koji su iz kluba pričali samnom nakon te utakmice govorili su da su me morali zadržati". Nurkić se na kraju te sezone vratio u Cedevitu gdje se potvrdio kao NBA potencijal. 


Odlazak u Zadar za Nurkića je značio dvije stvari. Prva je ta da je zavolio košarku po prvi puta u životu. "Roditelji odgajaju djecu od rođenja da navijaju za Zadar i nikoga drugoga" rekao je Jusuf novinaru i nastavio: "Ne preskaču utakmice i vole kada se boriš sa njih. Njihova podrška me natjerala da cjenim njih i igru." Druga stvar je ta da je nestrpljenje u Zagrebu bilo potpuno opravdano jer što bi bilo da je prisato na sjedenje na Petrovićevoj klupi?

Koliko Nurkić voli i cijeni Zadar i Tornado dovoljno prikazuje čunjenica kako ih se vrlo često sjeti na društvenim mrežama kao nedavno prilikom utakmice Jazina i Zadra u legendarnim Jazinama. Jusuf je tom prilikom na svom instagram profilu objavio svoju sliku u dresu Portlanda uz poruku "Svi u Jazine."