Hrvatska
VIDEO: Obljetnica povijesne utakmice s Bosnom, rođendan Funcuta, puna dvorana i Cedevita Junior s Krunom Simonom

VIDEO: Obljetnica povijesne utakmice s Bosnom, rođendan Funcuta, puna dvorana i Cedevita Junior s Krunom Simonom

Autor: GKK Šibenka Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

U subotu svi na Baldekin

Napokon Baldekin! Košarkaši Šibenke u tjednu kada klub obilježava 40. godina od utakmice Šibenka – Bosna i slavi rođendan Funcuta, dočekuje ekipu Cedevite junior. Utakmica se igra u subotu od 18:00 sati.

‘Čeka nas utakmica protiv Cedevite junior, protivnikom koji je pretendent za sam vrh i samu završnicu sezone da doguraju čak i do kraja. Predvođeni su sa odličnim mladim igračima i imaju jako dobre i iskusne igrače, a sve to predvodi odličan Kruno Simon dvostruki prvak Europe… mislim da ne trebamo više govoriti koliko su oni dobra ekipa', rekao je Damir Milačić, trener Šibenke i dodao:

'Međutim, ono što mene veseli, nakon Dubrave gdje smo spletom naših loših odluka u završnici izgubili utakmicu, veseli me cijeli tjedan što se tiče treninga koji je bio dobar, kemija u momčadi je jako dobra i imamo samo dva dana što Kakar nije trenirao zbog temperature i nadam se da mu to neće uzeti previše snage. Ima nas dovoljno da se sa jednim maksimalnim angažmanom i sa stopostotnom koncentracijom odupremo ekipi kao što je Cedevita Junior, a pogotovo što očekujem  punu dvoranu baš zbog toga što se tijekom cijelog dana u subotu obilježava 40. godina od legendarne utakmice Šibenka – Bosna i proslave rođendana naših navijača Funcuta.’Na njegove riječi nadovezao se Pavao Paić, kapetan Šibenke: 

‘Dolazi nam ekipa Cedevite koja igra dobru sezonu i koja se digla u formi nakon teškog poraza od Dubrave. To je jedna iskusna ekipa s dobrim imenima koja su igrala i viši rang košarke od Premijer lige što se vidi i po njihovim pobjedama nad svim ABA ligašima ove sezone. Mi napokon igramo na Baldekinu i dat ćemo sve za pobjedu koja bi nama puno značila za daljnji tijek sezone i s tom pobjedom želimo uljepšati rođendan našim Funcutima. To je najmanje što možemo napraviti za njih jer samo mi znamo koliko su nam puta dali vjetar u leđa kad je bilo teško i pomogli u puno pobjeda ove sezone.’

Prijenos utakmice je na Sportskoj televiziji.

A prije utakmice u subotu od 11:00 sati očekuje vas izložba fotografija 83:82 (Civitas sacra).

Zbirku 40 fotografija za 40 godina Voje Antića, ustupio je Dražen Antić.


<>