Hrvatska
Regija
VIDEO: Od Eurolige do Jazina

VIDEO: Od Eurolige do Jazina

Autor: Paulo Sarić

Sa 17 godina je debitirao s 13 koševa u najjačem europskom klupskom natjecanju, a u nastavku sezone nosit će dres Žute podmornice.

Tjedan dana nakon teškog poraza na domaćem terenu od Šibenika, KK Jazine dovele su novo pojačanje. Riječ je o 26-godišnjem Slovencu bosanskog podrijetla Mirzi Sarajliji. Ovaj je vanjski igrač, kojemu se nekoć predviđala velika karijera, bio članom svih mladih slovenskih reprezentativnih vrsta, a u seniorskoj je košarci debitirao u dresu Union Olimpije u slovenskom prvenstvu sa samo 16 godina. Godinu dana nakon dobio je priliku i u ostalim natjecanjima u kojima je ljubljanski sastav nastupao, a posebno je u pamćenju ostao njegov debi u Euroligi protiv ALBE. Nijemcima je krajem studenoga 2008. godine zabio 13 koševa uz tri skoka za manje od 19 minuta na parketu, čime je bio drugi strijelac svoje momčadi u pobjedi 77-69.

Ipak, kasnija mu se karijera, prvenstveno zbog ozljeda, nije razvijala kako se očekivalo. Transfer u Krku je propao zbog toga što nije prošao liječnički pregled, pa je posljedično završio u Bosni za koju je potpisao trogodišnji ugovor. U Sarajevu je ostao samo jednu sezonu prije nego se preselio u Mornar, a nakon toga je uslijedio povratak u Sloveniju, pa kratka srbijanska, te na koncu albanska avantura. S Villaznijom je osvojio dvostruku krunu, a narednu je sezonu proveo u gruzijskom Kutaisiju gdje je dijelio svlačionicu s bratom nekadašnjeg igrača Zadra Vladimera Boise, Anatolijem.


Prošlu je godinu proveo u redovima Šentjura gdje je zabijao 12 koševa u prosjeku uz 3.2 asistencije. Trebao bi predstavljati solidnu prinovu Žutoj podmornici i osnažiti ju za veliku borbu koja je očekuje – ostanak u Premijer ligi.¸

Jazine već danas, s početkom u 16 sati, igraju u Slavoniji kod Vrijednosnica Osijek.