Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO Odlične vijesti za izbornika Mršića: Željko Šakičius je igrač mjeseca u Litvi

VIDEO Odlične vijesti za izbornika Mršića: Željko Šakičius je igrač mjeseca u Litvi

Autor: Branko Tabak

Uvijek želim biti prvi.

Uoči prvih kvalifikacijskih utakmica hrvatske reprezentacije za Eurobasket 2021 protiv Švedske u Zagrebu 21.veljače i Nizozemske na gostovanju tri dana kasnije odlične vijesti stižu izborniku Veljku Mršiću.

Željko Šakić ili po litavski Šakičius je igrač mjeseca LKL lige.

Tridesetjednogodišnji Hrvat je predvodio svoj Lietkabelis do četiri pobjede u pet utakmica prvenstva Litve. Između ostalih pali su euroligaš Žalgiris (kojemu je to bio prvi poraz u sezoni) i Rytas!  

- Da nije bilo poraza od Juventusa, mjesec bi bio prekrasan, izjavio je MVP siječnja LKL lige.

- Moramo ostati na tom putu kako bismo postigli svoje ciljeve. Biti među dvije najbolje momčadi nešto je savršeno za naš klub.

A Lietkabelis je s omjerom pobjeda i poraza 13-7 u ovom trenutku upravo na poziciji broj dva. Isti omjer ima trećeplasirani Rytas, dok je Žalgiris usamljen na vrhu s 18 pobjeda i 2 poraza.

Hrvatski reprezentativac je u siječnju imao prosjek od 18,4 poena, 8 skokova, 2.4 asistencije i 1.2 osvojene lopte po utakmici.


- Ne želim reći da je zabavno biti drugi. Uvijek želim biti prvi. Bit će teško sa Žalgirisom i Rytasom, ali ja težim pobjedi u svakom susretu. Želim iz dana u dan napredovati i biti bolji. Vidjet ćemo gdje će nas to odvesti, rekao je Šakić za službene stranice LKL lige. 

Na pitanje igra li najbolju sezonu u karijeri Šakičius je odgovorio da mora razmisliti.

- Jako je lijepo biti na vrhu, ali jednog dana ste ovdje, a sljedeći dan na dnu, rekao je vođa Lietkabelisa te se osvrnuo na odlazak Kobea Bryanta

- U mladosti sam učio od košarkaških zvijezda poput Michael Jordana ili Kobea Bryanta. I sada vidim kako se život mijenja. Drago mi je što sam uspio učiti od takvih igrača. Užitak je kad dajete sve što imate na utakmici. Rad, krv i znoj se isplate.  Još učim i želim učiti, ali istodobno sam sretan što sam zdrav. Još uvijek sam u šoku zbog Bryanta. Takvi događaji tjeraju vas na razmišljanje.


Nagrada za MVP igrača mjeseca Šakiću će biti uručena u subotu prije domaće utakmice Lietkabelisa s ekipom Kėdainiai Nevezys.