Europa i Svijet
VIDEO: Odlični Bogdanović, svestrani Bender, dvoznamenkasti Zubac, Davis zabio 53

VIDEO: Odlični Bogdanović, svestrani Bender, dvoznamenkasti Zubac, Davis zabio 53

Autor: Teo Cilar

Mario Hezonja je nakon dužeg vremena odigrao lošiju utakmicu.

Četiri hrvatska košarkaša bila su sinoć na terenima NBA lige, ali samo je jedan okusio slast pobjede, a riječ je o Ivici Zupcu i njegovim Lakersima koji su slavili kod Atlante. Indiana je poražena kod Dallasa, Orlando kod Oklahome, a Phoenix od zahuktalih New Orleans Pelicansa i strašnog Anthony Davisa.

Ivica Zubac u posljednje je četiri utakmice tri puta bio dvoznamenkast, a njegovi Lakersi ostvarili su tri pobjede i poraz u tim utakmicama. Sinoć su slavili u gostima kod Atlante s 123:104 predvođeni Brandon Ingramom koji je ubacio 21 poen uz 10 skokova i 6 asistencija dok je Julius Randle zabio 19 uz 10 skokova. Ivica Zubac je igrao 16 minuta, a za to je vrijeme ubacio 10 poena i uhvatio jedan skok uz šut iz igre 4/6, a s linije slobodnih bacanja 2/4. Taurean Prince najbolji kod Atlante s 24 poena. 


Indiana je poražena na gostovanju kod Dallasa u susretu koji je odlučen u posljednjoj četvrtini. Mavericksi su slavili s 109:103, a posljednju su četvrtinu dobili s 41:38 što dovoljno govori kakve su se obrane igrale, odnosno nisu igrale u tom periodu. Harrison Barnes je predvodio Dallas s 21 poenom dok je J.J. Barea ubacio 19 uz 9 asistencija. Kod Indiane najbolji Myles Turner s 24 poena i 11 skokova, Victor Oladipo je ubacio 21 uz 5 skokova i 4 asista, a Bojan Bogdanović 19 uz 8 skokova uz šut iz igre 8/16, od toga je trica bila 2/4. 


Phoenix je kod New Orleansa nakon prve četvrtine vodio s deset poena prednosti, na poluvremenu su imali plus sedam, a Pelicansi na krilima strašnog Davisa preokreću u trećem periodu kojeg dobivaju s 38:24. U posljednjem su periodu bez većih problema zadržali prednost i slavili s 125:116 za svoju šestu pobjedu u nizu na vrlo izjednačenom zapadu gdje je svaka pobjeda važna za Play-off. Za Pelicanse je još jednom strašnu partiju odigrao Davies koji je očito uključio "Beast mode". Ubacio je 53 poena uz 18 skokova, 5 blokada i 3 asistencije. Djeluje toliko moćno i na terenu izgleda kao da mu nitko ništa ne može. "Obrva" je imao dobrog konkurenta na drugoj strani, a riječ je o Devin Bookeru koji je ubacio 40 poena uz 10 skokova i 7 asistencija. Bender je odigrao solidnu i svestranu partiju s 9 poena, 7 asistencija i 6 skokova uz šut iz igre 3/8 od čega je trica bila 3/6.


Orlando se dobro držao kod Oklahome, dobili su prvu četvrtinu 38:31, na poluvremenu su još uvijek imali plus jedan, a Thunder u trećoj četvrtini odlazi na plus sedam i tu je prednost održao do samog kraja i pobjede od 112:105. Orlando su s po 19 poena predvodili Evan Fournier i Jonathon Simmons dok je Hezonja u 15 minuta odigrao dosta loše, šut ga nije služio sinoć. Ubacio je 4 poena uz 3 skoka i dvije osvojene lopte, a iz igre je šutirao 2/9, trica 0/1. Paul George najbolji kod Oklahome s 26 poena, 8 skokova i 3 asistencije.