Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Odlični Žižić srušio Celticse

VIDEO: Odlični Žižić srušio Celticse

Autor: Teo Cilar

Ivica Zubac odigrao novu solidnu partiju, Bojan Bogdanović propustio susret protiv Memphisa.

Sinoć su u NBA ligi bile odigrane tri utakmice, a najnapetije je bilo u susretu između Bogdanovićeve Indiane i Memphisa. Babo nije igrao, a njegova je Indiana susret izgubila nakon produžetka s 109:104. Najbolji kod Pacersa Aaron Holiday s 20 poena dok je Domantas Sabonis ubacio 17 uz 14 skokova. Jarren Jackson Jr. najbolji kod Grizzliesa s 18 poena i 6 skokova dok je Wayne Selden ubacio 16 uz 9 asistencija. 

Žižićevi Cavsi su protiv Celtisa igrali bez Kevina Lovea, Georgea Hilla, Kylea Korvera i Thristana Thompsona. Ante je njihove izostanke odlično iskoristio i predvodio Cavse do pobjede protiv svoje bivše momčadi s 113:102. Žižić je za 22 minute na terenu ubacio 20 poena uz 5 skokova. Utakmicu je započeo na klupi, a iz igre je šutirao 7/8, a slobodna bacanja 6/6. Terry Rozier i Marcus Morris s po 17 poena najbolji kod Celticsa. 

U gradskom derbiju, Clippersi su slavili protiv Lakersa s uvjerljivih 103:87. LeBron James nije zaigrao za Lakerse koje je predvodio Kyle Kuzma s 15 poena i 4 skoka. Zubac je odlično iskoristio 13 minuta, zabio je 8 poena uz 6 skokova, a imao je i po jednu asistenciju i blokadu. Kod Clippersa Lou Williams 19 poena, a Tobias Harris 18 uz 8 skokova