Europa i Svijet
VIDEO: Odlični Zubac napadačkim skokovima izludio Portland

VIDEO: Odlični Zubac napadačkim skokovima izludio Portland

Autor: Teo Cilar

Ivica Zubac ostvario je double-double u pobjedi Clippersa, Mario Hezonja nakon nekoliko dobrih partija nije imao svoj dan, Šarićevi Sunsi poraženi od Heata.

Sinoć su na NBA terenima bila tri hrvatska košarkaša, a samo je jedan okusio slast pobjede. Ivica Zubac je sa svojim Clippersima bio bolji od Marija Hezonje i Portland Trailblazersa. Dario Šarić i Phoenix Sunsi nisu imali svoj dan i po prvi puta ove sezone neka ih je momčad potpuno nadigrala i uvjerljivo dobila, a riječ je o Miami Heatu.

Portland je na gostovanju u Satples Centru zaostajao na poluvremenu kod Clippersa 47:40. Odličnom trećom četvrtinom preokrenuli su minus sedam i u posljednju dionicu ušli s šest poena razlike. Kao i mnogo puta ove sezone, ispustili su prednost u posljednjoj dionici i izgubili utakmicu, a valja spoemnuti kako su im dva najbolja igrača Damian Lillard i CJ McCollum ostala bez poena u odlučujućoj četvrtini. Oba ta igrača su bila najbolja kod Portlanda s po 22 poena uz identičan šut iz igre 9/23 uz kombinirani šut za tri 4/16. Iako Portland izgleda neuvjerljivo na početku sezone, kada Lillard i McCollum uhvate formu, te kada se vrati Jusuf Nurkić, biti će to opet jedna od boljih momčadi zapada. Valja spomenuti i dobru partiju Hassana Whitesidea koji je ubacio 17 poena uz čak 19 skokova. Mario Hezonja je nakon dvije dobre partije odigrao loše. Za 24 minute na terenu je ubacio 2 poena uz loš šut iz igre 1/9, a imao je i 5 skokova te osvojenu loptu. Kod Clippersa najbolji Kawhi Leonard s 27 poena, 13 skokova i 4 asistencije, Lou Williams s 26 poena i 8 asista te naš Ivica Zubac s 15 poena (7/12 iz igre, 1/2 bacanja), 13 skokova od čega je čak 9 bilo napadačkih i dvije blokade, a imao je i asist te osvojenu loptu. Na kraju su Clippersi slavili s 107:101. 


Odlični Sunsi ove sezone upisali su poraz od odličnog Miami Heata ove sezone. Heat je slavio uvjerljivo s 124:108. Susret je odlučen u posljednjoj četvrtini u koju je Miami ušao s sedam poena prednosti, a razliku je do kraja povećao i zasluženo dobio na krilima Jimmyja Butlera koji je ubacio 34 poena uz 5 skokova i 4 asistencije. Goran Dragić je odigrao novu dobru partiju ušavši s klupe, zabio je 25 uz 6 skokova i 4 asistencije dok je rookie Tyler Herro opet odigrao dobru utakmicu s 15 poena, a toliko je zabio i Bam Adebayo uz 10 skokova, 6 asistencija i čak 5 osvojenih lopti. Kod Sunsa je Aron Baynes zabio 23 uz 4 skoka, Devin Booker je zabio 22 uz 5 asistencija dok je Ricky Rubio imao double-double s 11 poena i 11 skokova uz 6 asistencija. Daria opet nije služio šut, ubacio je 9 poena (3/9 iz igre, 2/7 trica, 1/1 bacanja) uz 4 skoka, dva asista i osvojenu loptu