Europa i Svijet
Regija
VIDEO: Olympiakos lako sa Zvezdom

VIDEO: Olympiakos lako sa Zvezdom

Novi poraz regionalnog prvaka u Euroligi.

Nakon pobjede nad Fenerbahçeom Olympiakos je ubilježio I drugi uzastopni trijumf u Euroligi. U utakmici bez imalo neizvjesnosti i natjecateljske draži Pirejci su savladali blijedu Crvenu Zvezdu mts rezultatom 85-59.

Već u prvoj četvrtini Grci su postavili stvari na svoje mjesto. Osim Roshestieja i Antića nitko nije dolazio do koša Olympiakosa, a i njih dvojica su to uspijevali isključivo šutem za tricu. Dakle, ponovila se situacija iz meča sa CSKA-om kada Zvezdini igrači nisu mogli ništa napraviti iz reketa tako da razlika od 11 poena na kraju prve četvrtine  i nije bila toliko velika u odnosu na ono što smo gledali u tih deset minuta igre koje su završene rezultatom 22-13 za Grke.

U drugoj četvrtini Oly je malo popustio u obrani pa smo gledali reviju koševa u kojoj je opet domaćin bio uspješniji, ali samo za jedan poen pa je na poluvrijeme otišao sa deset koševa prednosti 47-37. U drugom poluvremenu stvari su ponovo bile kao i na početku utakmice tako da su pirejski crveno-bijeli do kraja povećali svoju prednost na konačnih 26 poena razlike.


Svjedočili smo još jednoj blijedoj partiji Crvene Zvezde  te je pred  stručnim stožerom  Beograđana težak zadatak da podigne ekipu nakon serije poraza uz neprepoznatljivo lošu igru. Nikola Milutinov je bio centralna figura susreta s 13 koševa i 12 skokova, dok je Thompson dodao 14 poena. Kod Zvezde je jedino Rochestie pokazao kvalitetu sa 20 koševa i šest skokova.

Olympiakos sada dijeli prvo mjesto s ekipom CSKA. Obije ekipe imaju skor 6-2 dok je Zvezda poslije četvrtog uzastopnog poraza na začelju tabele.