Hrvatska
VIDEO: Osijek umalo 'prokockao' plus 11, Rogić promašio pobjedu

VIDEO: Osijek umalo 'prokockao' plus 11, Rogić promašio pobjedu

Neizvjesna i napeta utakmica u Gradskom vrtu odlučena je tek u posljednjem napadu.

Košarkaši Vrijednosnica Osijek u 11. kolu HT Premijer lige pobijedili su KK Hermes Analiticu rezultatom 79-77.

'Brokeri' bolje otvaraju utakmicu predvođeni raspoloženim Ozrenom Pavlovićem koji zabija deset poena i dobivaju prvu četvrtinu rezultatom 21-18. U drugoj dionici gosti preuzimaju inicijativu i na odmor odlaze s pola koša prednosti (36-37), do domaćini u nastavku rade mini seriju 11-2 s Ihringove dvije uzastopne trice i prelaze u vodstvo koje uspijevaju održati do samoga kraja.

- Opet nam se dešava kao dvije zadnje utakmice, odemo na devet razlike i počnemo slaviti kao da je gotova utakmica. Igrači počnu misliti o svojoj osobnoj statistici te s dva, tri nerezonska napada uđemo u problem. Glavno da smo dobili utakmicu i sa skorom 5-6 idemo u drugi dio prvenstva – izjavio je nakon utakmice domaći trener Vladimir Krstić.


Najbolji strijelci kod Vrijednosnica bili su Ozren Pavlović s 21 i Mario Ihring sa 17 poena, a kod gostiju Roko Rogić s 28 i Ante Krapić s 18 poena.

- Čestitam svojim igračima na borbenosti i Osijeku na pobjedi. Danas jednostavno nismo uspjeli uspostaviti svoj ritam koji igramo cijeli prvi dio sezone i na kraju nismo zabili napad za pobjedu. Idemo sad na pauzu malo se odmoriti i pripremiti za drugi dio prvenstva – rekao je trener Hermes Analitice Zvonimir Mravak.

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju 9. siječnja. u Gradskom vrtu u sklopu Alpe Adria Cupa protiv KK Hopsi Polzela.