Time-out
VIDEO: Ovaj je Nakićev koš spriječio Draženov odlazak u Crvenu zvezdu

VIDEO: Ovaj je Nakićev koš spriječio Draženov odlazak u Crvenu zvezdu

Biserka Petrović

Da Mihovil Nakić 1984. godine u Zagrebu otprilike pet sekundi prije kraja nije pogodio za konačnih 72:71 u dramatičnoj majstorici te tako Ciboni donio naslov prvaka Jugoslavije u finalu protiv Crvene zvezde, Dražen Petrović košarkašku karijeru nastavio bi u Beogradu!

Otkrila je to Biserka Petrović u razgovoru za Kurir uz objašnjenje da je Draženova želja bila igrati u momčadi koja nastupa u Kupu prvaka, prenosi Večernji list.

– To je istina. Čvrsto je odlučio zaigrati u najjačem europskom natjecanju. Da je te godine Zvezda osvojila titulu, on bi otišao tamo, da je Partizan bio prvi, igrao bi u Partizanu. Htio je da otići korak dalje. 

Pogledajte koš Mihovila Nakića koji je odlučio put Dražena Petrovića


Dražen je svoj put zacrtao kao da je osjećao da će njegovo vrijeme na zemlji biti kratko. I nikad nije tražio naše mišljenje. Saslušao bi nas, ali je odluke donosio sam – kazala je majka košarkaškog Mozarta i prisjetila se početaka slavne braće:

– Aco je igrao i bio je vrlo dobar, uveo je Šibenku u Drugu ligu. Dražen je uvijek hvatao njegove konce, uzeo bi Acinu torbu i išao s njim na treninge. Zapravo je bio maskota dvorane u Šibeniku. Pa ako nije bilo dječaka, trenirao bi s djevojčicama. Ma, bio je kao curica. Tih, nije mnogo pričao. Čak su me upozoravali da moram s njim više komunicirati. Poslije sam spoznala da je zapravo više razmišljao i da je bio jedna vrsta genija. Njemu uopće nije bila potrebna statistika, Dražen je poslije utakmice sve već imao u glavi, koliko je postigao koševa, koliko je promašio, sve... To je bilo čudesno.