Hrvatska
VIDEO: Ozljeda Marića zasjenila teško izborenu pobjedu Zadra

VIDEO: Ozljeda Marića zasjenila teško izborenu pobjedu Zadra

Autor: Paulo Sarić

Izvrstan otpor domaćina ipak nije bio dovoljan za treću uzastopnu pobjedu Škrljeva u HT Premijer ligi.

Košarkaši Zadra nakon velike su borbe na gostovanju u Mavrincima svladali Škrljevo rezultatom 87-88 i došli do sedme pobjede u HT Premijer ligi. Iako su domaćini svih 40 minuta pružali izvrstan otpor, košarkaši Ante Nazora potvrdili su veću individualnu kvalitetu te su došli do druge pobjede u manje od 24 sata. Ključnom se pokazala gostujuća serija 0-12 na otvaranju posljednje dionice koja je usmjerila vodu na zadarski mlin i, pokazalo se, prelomila utakmicu.

Čitava je prva četvrtina protekla u izjednačenoj igri u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, a kao raritet valja izdvojiti tricu Luke Božića za 11-13 Zadra na isteku sedme minute. Kako je vrijeme odmicalo tako je inicijativa počela prelaziti na stranu Škrljeva, no unatoč tome rezultat je sve do pretkraj prvog poluvremena, točnije do 19. minute, bio unutar dva posjeda. A onda je krenuo nalet igrača Damira Rajkovića kojeg je tricom inicirao nekadašnji igrač Zadra, a sada kapetan Škrljeva Siniša Štemberger, pa je semafor minutu i pol prije odlaska u svlačionice pokazivao 41-34 za domaćine.

Zadrani su do velikog odmora uspjeli smanjiti na četiri poena zaostatka, no momci s Kvarnera su nastavili u dobrom ritmu i u trećoj četvrtini te su u 24. minuti otišli na najvećih plus osam (51-43). Trener Nazor nije bio zadovoljan igrom svojih momaka, prije svega onih koji su igrali manju rolu u jučerašnjem trijumfu nad Igokeom i koji su bili projicirani iznijeti veći teret u večerašnjem susretu pa je dosta kombinirao i tražio pravu petorku, a do tada je Zadra na životu održavao raspoloženi Mislav Brzoja koji je ubacio deset poena u posljednjih pet minuta treće dionice.


Pronašao ju je početkom četvrte četvrtine kada je petorka Brzoja-Little-Božić-Magarity-Špralja krenula u seriju 0-12 koja je, pokazat će se, prelomila susret. Nalet gostiju tricom je započeo Mario Little, a slobodnim bacanjem završio Božić nakon čega je semafor pokazivao 66-73 za hrvatskog abaligaša.

Ipak, Škrljevo se nije predavalo te je u manje od dvije minute poravnalo rezultat (75-75) pa smo ušli u neizvjesnu završnicu. U njoj je do izražaja došla individualna kvaliteta Zadra, prije svega Marija Littlea koji je uzeo loptu u svoje ruke i sa sedam uzastopnih koševa držao svoju momčad 'iznad vode'. Domaćini su posljednju šansu imali na minus tri 32 sekunde prije kraja kada su odlučili braniti napad Zadra, ali promašaj Littlea popravio je Domagoj Vuković pa je namjerno promašeno bacanje Barnjaka i posljedična trica Yacouboua samo ušminkala poraz Škrljeva.

Goste je do teško izborene pobjede, u kojoj su možda ostali i bez rekonvalescenta Petra Marića koji je u bolovima napustio igru nekoliko minuta prije kraja, vodili Little i Brzoja s 26, odnosno 23 poena, a vrijedi istaknuti i borbenog Magarityja koji je dodao dvostruko dvocifreni učinak (17 koševa i deset skokova), dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Achraf Yacoubou sa 17 poena i pet skokova.