Hrvatska
VIDEO: Palčić i družina anulirali izvrsnog Prkačina i došli do nove pobjede usred Zagreba

VIDEO: Palčić i družina anulirali izvrsnog Prkačina i došli do nove pobjede usred Zagreba

Autor: Paulo Sarić

Nova dobra tricaška večer Sonik Puntamike.

Nakon poraza od gradskog rivala Jazina Arbanasa košarkaši Sonik Puntamike vratili su se na pobjedničke staze. Igrači Šime Kraljevića na gostovanju u Zagrebu svladali su domaći Rudeš rezultatom 81-94 i došli do sedme pobjede u Prvoj muškoj ligi.

Čitava je prva četvrtine protekla u izjednačenoj igri u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, da bi sama završnica protekla u znaku Sonika, točnije Dina Palčića koji je zabio posljednjih šest poena svoje momčadi i nagovijestio period bolje igre Dalmatinaca. On je uslijedio već na otvaranju druge dionice kada su Zadrani ubacili u brzinu više i serijom 2-15 otišli na dvoznamenkastu razliku. Kao i u svim dosadašnjim susretima, ključnom se pokazala agresivna obrana koja je natjerala Zagrepčane na pet izgubljenih lopti u manje od četiri minute. U tim je trenucima odgovornost u domaćim redovima preuzeo Marko Jurič. Bila je to prava simultanka lanjskog juniorskog reprezentativca Hrvatske koji je ubacio 15 uzastopnih koševa Rudeša, no sve što je 19-godišnji razigravač uspio napraviti je održati svoju momčad na pristojnom zaostatku (30-39).


U svlačionice se otišlo s plus 12 za Sonik (35-47), a u nastavku je ulogu Jurića preuzeo Tomislav Cvitković koji je svojim koševima održavao Rudeš u igri. Igrači Milana Ličine uspjeli su u 27. minuti prići na minus tri (55-58), no tad je uslijedila dalekometna kanonada Zadrana koji su se trima tricama učas vratili na dvoznamenkastu prednosti, da bi četvrtinu zatvorili serijom 0-14 i usmjerili daljnji tijek susreta. Nova dva ubačaja iza linije 6,75 na samom otvaranju posljednje dionice odveli su Kraljevićeve momke na plus 23 (57-80) nakon čega je pitanje pobjednika bilo riješeno pa su košarkaši Rudeša do kraja uspjeli tek ublažiti poraz.

Zadrane je do nove pobjede vodio Dino Palčić s 27 poena, deset asistencija i pet skokova, a ruku su mu dali i dvoznamenkasti Jure Perić, Eddi Jurjević i Teo Petani koji su ubacili redom 17, 16 i 15 koševa, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Tomislav Cvitković s 21 poenom i 11 skokova. Vrijedi istaknuti i dobru partiju mladog Roka Prkačina koji je na koncu došao do 13 koševa, ali i ogromnih 17 skokova.