Time-out
VIDEO Pljesak navijača Cibone Partizanu podsjetio na velike riječi Pina Giergie

VIDEO Pljesak navijača Cibone Partizanu podsjetio na velike riječi Pina Giergie

Autor: Tportal tportal

Mi sportaši smo pontoni...

Cibona je u petak u utakmici 4. kola AdmiralBet ABA lige poražena od Partizana 79:61, a na kraju utakmice navijači domaće momčadi pljeskom su ispratili s parketa obje momčadi.

Unatoč uvjerljivom porazu Cibone više od 2000 navijača uživalo je u košarkaškoj predstavi i na kraju pokazalo sportsku kulturu vrijednu divljenja. 

Baš kao što su navijači Zadra prije nekoliko dana ovacijama počastili Roka Lenija Ukića i igrače Splita, tako su sada i Zagrepčani oduševili svojom reakcijom. Igrači beogradske momčadi uzvratili su im istom mjerom.

To su najveće vrijednosti sporta, njegov smisao kojeg je velikan zadarske, hrvatske i europske košarke Giuseppe Pino Giergia jednog je zgodom rekao:

'Mi sportaši smo vam kao pontoni koji spajaju mostove razumijevanja, ljubavi i tolerancije.'



Istom prilikom, a bilo je to 2017. godine kada je Pino slavio 80. rođendan, njegov uzvanik, prijatelj i suigrač, legendarni reprezentativac bivše Jugoslavije Zoran Moka Slavnić je izjavio:

'Često sam dolazio u Zadar, kao igrač i trener. Ta publika... Svašta sam proživio, ali bi nakon utakmice uvijek znali prepoznati prave majstore i čestitati im na tome'.