Europa i Svijet
Video: Počela NBA predsezona, Zubac jako dobar

Video: Počela NBA predsezona, Zubac jako dobar

Autor: Teo Cilar

Noćas je počela NBA predsezona, a odigrane su dvije utakmice. Ivica Zubac i njegovi Lakersi ugostili su Minnesotu Timberwolvese, a NBA prvaci Warriorsi upisali su domaći poraz od Nikole Jokića i njegovih Nuggetsa.

Krenula je najbolja i najatraktivnija liga na svijetu, NBA liga. Odigrane su prve predsezonske utakmice, a od Hrvatskih igrača na teren je izašao Ivica Zubac. Njegovi Lakersi ugostili su u Honda centru Minnesota Timberwolvese koji su se znatno pojačali za novu sezonu dovevši Jimmy Butlera, Taj Gibsona, Jeff Teaguea i Jamal Crawforda. 

Minnesota je bila bolja i na kraju upisala pobjedu 108:99, a Zubac je na terenu proveo 19 minuta. Za to je vrijeme ubacio 9 poena, pet skokova i po dvije asistencije i blokade. 


Dodajmo kako Zubac izgleda puno snažnije i čvršće nego prošle sezone, a izgubio je i veliki udio masnog tkiva na čemu je inzistirao njegov GM Magic Johnson.

Golden State Warriorsi ugostili su Denver Nuggetse. Momčad Nikole Jokića ostvarila je pobjedu 108:102 najviše zahvaljujući odličnoj trećoj četvrtini koju su dobili s 32:21, a u tom je periodu briljirao Paul Millsap koji je na kraju ubacio 22 poena uz 11 skokova. Jokić je ubacio 12 poena uz 6 skokova i dva asista, a jedan od njih možete vidjeti ispod u videu.


Kod Warriorsa kod kojih je Steve Ker raspodjelio minutažu i nitko nije igrao više od 23 minute koliko je dobio Kevin Durant za 10 poena i 4 skoka. Isto toliko je ubacio i Klay Thompson, dok je Steph Curry zabio 11 uz četiri skoka.