Hrvatska
Video podrška zadarskih košarkaša Darku Frakinu

Video podrška zadarskih košarkaša Darku Frakinu

Autor: Branko Tabak

Komazec, Popović, Stipčević...

Veliki zaljubljenik u sve zadarsko, košarku posebno, na kraju krajeva i sam dio zadarske košarkaške obitelji Maks Kovačević, napravio je video klip podrške treneru Darku Frakinu čija je životna situacija zadnjih dana ujedinila košarkašku Hrvatsku.

U klipu se Frakinu poruke optimizma i ljubavi šalje 18 zadarskih košarkaša i trenera: Arijan Komazec, Marko Popović, Rok Stipčević, Lovre Bašić, Toni Prostran, Ive Ivanov, Stipe Kuliš, Roko Jurlina, Jakov Vladović, Vedran Morović, Denis Vrsaljko, Pavle Marčinković, Ivan Novačić, Jure Škifić, David Škara, Jurica Žuža i Ivica Škalabrin.


Darko je najbolje godine života posvetio brizi o svojoj supruzi, koja se godinama borila s posljedicama operacije tumora na mozgu, a trenutačno se nalazi u hospiciju u Kninu, jer se Darko fizički više ne može brinuti o njoj. U međuvremenu, Darko je i sam obolio. Prije četiri godine uklonjen mu je kancerozni bubreg, a sada mu i drugi bubreg otkazuje te mora na dijalizu. Na listu za transplantaciju ne može se upisati još godinu i pol dana.  Do ovih dana crpio je energiju iz košarke, a sada više ni to ne može.

Pozivamo sve vas da pokažete svoju humanu stranu i financijski pomognete Darku. Uplate se mogu izvršiti na njegov tekući račun IBAN: HR3724070003106883294.