Europa i Svijet
Hrvatska
Video: Pogledajte kako je Brown spasio Perasovića u zadnjoj sekundi

Video: Pogledajte kako je Brown spasio Perasovića u zadnjoj sekundi

Anadolu Efes za sada se spasio od ispadanja iz doigravanja.

Loša forma Anadolu Efesa nastavila se i u današnjem trećem susretu polufinala turskog doigravanja. Premda početak susreta nije slutio na takav rasplet, pošto su već u šestoj minuti otišli na dvocifrenu prednost, momčad hrvatskog stručnjaka ostala je u igri za plasman u finale prvenstva Turske isključivo zahvaljujući fantastičnom Derricku Brownu koji je zabio posljednjih pet poena svoje momčadi.

 Efes je predvođen Brownom dobro ušao u susret te je u nekoliko navrata u prvome dijelu imao dvoznamenkastu prednost, no nije je znao kapitalizirati. Gosti su do odmora smanjili na samo jedan poen zaostatka, a premda su se u dvocifrenom minusu našli i sredinom treće dionice, serijom 4-15 završavaju taj dio susreta i sa prednošću ulaze u posljednjih deset minuta. Imao je Beşiktaş i sedam poena prednosti nešto više od sedam minuta do kraja, ali tada je stao. Do kraja utakmice zabijao je jedino Efes i serijom 8-0 ostao u igri za plasman u finale prvenstva Turske. Pravi junak euroligaške momčadi bio je bivši igrač New York Knicksa i Charlotte Bobcatsa koji je zabio 23 koša, među kojima i onaj najbitniji. Sekundu prije kraja pogodio je za pobjedu Anadolu Efesa ">66-65 i produžio sezonu splitskom stučnjaku.


Uz Browna, dvocifreni u redovima domaćina bili su Osman sa 11, te Grander i Dunston sa po deset poena, dok su nesretne goste predvodili Štimac i Roll sa po 12 koševa.

Četvrta utakmica polufinalne serije igra se u utorak u 19 sati u Abdi İpekçi Areni.