Time-out
VIDEO: Pogledajte video spot za pjesmu 'Zadar je najbolji, Zadar je slavan'

VIDEO: Pogledajte video spot za pjesmu 'Zadar je najbolji, Zadar je slavan'

Autor: Novi radio

Da ne ode u zaborav

“Zadar je najbolji, Zadar je slavan”, projekt koji se više dvije godine marljivo pripremao i koji je okupio brojne zadarske sportaše i glazbenike, danas je konačno ugledao svjetlost dana. I to na obljetnicu 74. rođendana Krešimira Ćosića, jednog od najboljih zadarskih, hrvatskih, europskih i svjetskih košarkaša koji je svoje prve košarkaške korake napravio upravo u Košarkaškom klubu Zadar, javlja zadarski Novi radio

– Datum svakako nije slučajan – kaže inicijator projekta iz Muzeja zadarske košarke Krešimir Butić.

– Danas je rođendan našeg Kreše, a cijeli ovaj tjedan je tjedan velikih datuma za naš grad. Obilježili smo i rođendane našeg rekordera Zdenka Babić i kegende Pina Gjergje, a na današnji dan je preminuo i najveći zadarski berekin ikada, Vedran Ivčić. Nakon dvije godine rada, snimanja i svega ostalog srce mi je danas uistinu veliko. Sretan sam što je projekt napokon pri kraju jer ovo je prvi vidljivi plod Muzeja zadarske košarke koji sam pokrenuo – emotivno će Butić.

Zadovoljan što je video spot konačno prikazan javnosti bio je i redatelj spota, Igor Goić.

– Ono što je možda bilo i najzahtjevnije je montaža jer je sve te silne glazbenike, sportaše i glumce trebalo smjesti u manje od četiri minute koliko traje spot. Dosta smo razmišljali na koji način to odraditi ali na kraju smo ipak pronašli riješenje. Nadam se samo da će se ljudima svidjeti kao što se sviđa nama – kaže Goić.

Pjesmu je producirao prof. Tomislav Pehar. Kaže kako je sada konačno došlo i rasterećenje nakon više od dvije godine i prvog sastanka vezanog za ovaj projekt.

– Korana nas je dobro usporila u svemu ali evo došla je i svjetlost na kraju tunela. Moje je zadatak bio da koordiniram zadarske estradne umjetnike koji su sudjelovali u ovoj priči. Bilo ih je jako puno i sve je to trebalo snimiti, producirati i editirati i ja imse ovim putem zahvaljujem na strpljenju i volji – rekao je Pehar.

Promocija pjesme i video spota „Zadar je najbolji, Zadar je slavan“ održana je u Koncertnoj dvorani braće Bersa. Uz Butića te producenta pjesme prof. Tomislava Pehara i redatelja spota Igora Gojića, kao i članova Organizacijskog odbora Rikarda Perkovića, Davora Pekote, Erika Pavina i Igora Jelenića – Tota, promociji su prisustvovali i brojni građani i građanke grada Zadra koji su na bilo koji način povezani s KK Zadrom, neiscrpnim izvorom inspiracije i nadahnuća svih generacija Zadrana.

Zadar je najbolji, Zadar je slavan

Tekst: Tomislav Ivčić, Sanja Perković

Glazba: Tomislav Ivčić, Rikardo Perković

Glazbeni aranžer: Tomislav Pehar

Mix i Master: Saša Miočić

Glazbeni producenti: Tomislav Pehar/ Rikardo Perković/ Davor Pekota/ Saša Miočić

Redatelj i snimatelj video produkcije: Igor Goić