Hrvatska
Regija
VIDEO: Pogubljeni Cibosi i koncentrirani Zadrani

VIDEO: Pogubljeni Cibosi i koncentrirani Zadrani

Autor: Paulo Sarić

„Moramo se dobro zamisliti. Ja prvi, a onda i svi ostali“

Nakon velike pobjede Zadra na gostovanju protiv Cibone trener i igrači dalmatinskog sastava, sasvim razumljivo, bili su vrlo dobro raspoloženi i zadovoljni ostvarenim. Zadar je nakon šest godina svladao Vukove u Košarkaškom centru Dražen Petrović i došao do svoje treće pobjede u osam kola čime se izjednačio sa Zagrepčanima na diobi šestog mjesta Jadranske lige.

- Ni mi ni Cibona nismo u najboljoj formi. U utakmicu smo ušli s dvije pobjede pa nam je, s te strane, bilo lakše. Ostali smo koncentrirani u prvome poluvremenu iako ni rezultat ni igra nisu išli na našu stranu i to je bio ključ. Znali smo da će Cibona biti pod većim pritiskom nego mi. To se i dogodilo. Na kraju smo odigrali solidnu zadnju četvrtinu, s izuzetkom posljednjih par minuta. Ovo je velika pobjeda za nas, moramo biti presretni i nastaviti u istome ritmu – kazao je nakon susreta kapetan Zadra Šime Špralja.

Trener gostiju Aramis Naglić dijelio je mišljenje svog kapetana te je naglasio smirenost i strpljivost u igri svoje momčadi.

- Kao što je Šime rekao, cilj je bio da što duže ostanemo u utakmici. Nije bilo lako jer smo nervozno i nedisciplinano, mimo dogovora, odigrali prvo poluvrijeme s nekoliko individualnih gluposti koje se u ovakvoj utakmici teško mogu tolerirati. U drugome smo dijelu promjenama obrane, strpljivošću i mirom u napadu uspjeli ući u zadnji dio utakmice u egalu – prvi su dojmovi Riječanina na klupi Zadra.

Ključ pobjede Zadra bila je zona u posljednjoj četvrtini na koju se Cibona dugo vremena privikavala što su gosti iskoristili da izgrade dvoznamenkastu prednost koja im je omogućila da lagodnije uđu u samu završnicu.

- Zona mi je donijela  mnogo. Oni su izgubili ritam napada te nisu mogli igrati kako znaju i mogu. Cibona je momčad koja ima individualnu kvalitetu, što su pokazali i na kraju jer su se upravo time vratili u utakmicu. Uspjeli smo im pokvariti ritam i steći mir kako bismo što bolje odigrali u napadu i jedan veliki dio rezultata otpada na to – zaključio je Aramis Naglić

Za razliku od dalmatinskog dvojca, trener Subotić je u puno gorem raspoloženju došao pred novinare. Cibona je u krizi koja se sve više osjeća na parketu, a ovo im je četvrti poraz u pet utakmica, treći uzastopni u regionalnom natjecanju.

- Ne znam više što reći. Ovo nam je četvrti poraz u nizu, poraz koji nas stavlja u duboke probleme. Današnjom bi pobjedom puno toga riješili, puno toga bi zakrpali. Nažalost, na kraju potpuno zaslužena pobjeda Zadra. Imali smo plus deset, 52-42, i dozvoli smo da nam naprave 13 razlike i vrate se u utakmicu. Probali smo sa zonom na kraju, uspjeli smo se vratiti, ali nažalost, Zadrani su imali više sreće i više hrabrosti i na kraju su zasluženo slavili. Imamo velikih problema i moramo se dobro zamisliti. Ja prvi, a onda i svi ostali – kazao je domaći trener nakon završetka večerašnje utakmice.

Ako je zona Zadru donijela, ona je Ciboni svakako – odnijela pobjedu. Domaća je momčad dugo vremena izgledala izgubljeno i bez rješenja za alternativnu obranu Zadrana.

- Kao da su nas iznenadili. Iako i na treningu i na utakmicama igramo protiv takvih zona, igrači su se pogubili. Tražio se igrač koji će šutnuti, koji će ući unutra… Kakva god da je zona, najbolji napad na nju je obrana, skok i kontra. A mi to nismo imali – zaključio je trener Subotić.

O čemu je još bilo riječi na konferenciji za medije nakon hrvatskog derbija, pogledajte u videu.