Time-out
VIDEO: Pokazao im zube!

VIDEO: Pokazao im zube!

Autor: Branko Tabak

Popović oduševljava na sve strane.

Da su sportaši najbolji ambasadori svoje zemlje tu dvoje nema. Hrvatski sport pamti famoznu trakicu Gorana Ivaniševića iz vremena kada je Hrvatska trpjela ratne strahote i borila se za međunarodno priznanje.

Za nedavnog boravka u Beogradu na Final Fouru Eurolige svaki je susret s domaćinima završavao pričama o Draženu Petroviću, Krešimiru Ćosiću, Jugoplastici, Ciboni ili Jazinama.

Jedan od košarkaša koji je na najbolji mogući način svojim košarkaškim umijećem promovirao podneblje iz kojeg dolazi je Marko Popović.

Još uvijek je u svježem sjećanju prijenos košarkaške utakmice u kojoj komentator španjolske televizije u transu tijekom prijenosa jednu od Popovićevih trica proslavlja glasnim povikom na tečnom i razgovijetnom hrvatskom jeziku: 'Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku'.


U nedjelju je Marko u 33. kolu španjolske lige na gostovanju kod Zaragoze postigao 34 poena, pogodio je 10 trica i odveo svoju momčad do pobjede. Opetovano gledanje njegovih majstorija otkrilo nam je jedan detalj. Popović je tijekom utakmice nosio štitnike za zube na kojima je bilo ispisano ime njegovog rodnog grada Zadra.


Još jedan znak da se bliži trenutak kada će se vratiti u matični klub?

Ne bih se iznenadili.