Europa i Svijet
VIDEO: Poludjeli Afflalo šakom udario Bjelicu

VIDEO: Poludjeli Afflalo šakom udario Bjelicu

Autor: Teo Cilar

Orlado je iznenadio Minnesotu, Hezonja solidan.

Orlando Magic slavio je protiv Minnesota Timberwolvesa rezultatom 108:102, ali pobjedu Magica zasjenio je incident Aron Afflala koji je izgubio živce i udario srpskog reprezentativca Nemanju Bjelicu. 

Incident se dogodio u drugoj četvrtini kod rezultata 36:34 za Minnesotu. Bjelica je krenuo s trice na skok u reket kada je naletio na Afflala. Reprezentativac Srbije je ušao možda malo snažnije u kontakt, ali nije to bilo ništa posebno. Afflalo je tu poludio i prvo je laktom odgurnuo Bjelicu, a onda je na svu sreću po košarkaša Minnesote, ali i zbog njegove dobre reakcije, pobješnjeli igrač Magica promašio udarac šakom. Oba igrača bila su isključena. Da ga je pogodio, Bjelica je mogao zadobiti teže posljedice. Kako je to izgledalo pogledajte ispod u videu.

Što se utakmice tiče, Minnesota je na u treću četvrtinu ušla s dva poena prednosti, ali odlični Magic sinoć dobio je posljednji period 35:27 i na kraju zasluženo prekinuo niz Timberwolvesa. Hezonja je odigrao solidnu utakmicu. Ušavši s klupe, igrao je 17 minuta, a za to je vrijeme zabio 10 poena uz 3 asistencije te skok i osvojenu loptu uz šut iz igre 4/12, od toga je tricu šutirao 2/7. Magic je predvodio Evan Fournier s 32 poena, 3 asistencije i dva skoka dok je Bismack Biyombo ubacio 10 uz 16 skokova, čak 5 blokada i dvije asistencije. Kod Minnesote Jimmy Butler 28 poena, 7 skokova i 4 asistencije, a Taj Gibson je zabio 18 uz 7 skokova.