Hrvatska
VIDEO: Ponovno Prkačin! Nezaustavljivi dragulj se poigrao sa Splitom i odveo Cibonu u novo finale

VIDEO: Ponovno Prkačin! Nezaustavljivi dragulj se poigrao sa Splitom i odveo Cibonu u novo finale

Autor: Paulo Sarić

'Vukovi' su nadskakali i nadtrčali suparnike iz srca Dalmacije.

Cibona je prvi finalist kadetskog prvenstva Hrvatske. Momčad Zvonimira Perića nošena najkorisnijim igračem juniorske završnice Rokom Prkačinom lakoćom je svladala vršnjake iz Splita, rezultatom 99-58, bukiravši mjesto u sutrašnjem finalu gdje čekaju boljeg iz susreta Zadra i Cedevite.

Splićani su prvih nekoliko minuta držali priključak, prije svega zahvaljujući Antoniju Šantiću koji je ubacio osam od prvih deset poena svoje momčadi, no kako je vrijeme odmicalo tako je do izražaja počela dolaziti individualna kvaliteta Cibone. Točnije mladog Prkačina koji je manje od 24 sata nakon što je odveo svoju momčad do zlata u juniorskoj konkurenciji zaigrao i u svom „matičnom“ uzrastu ubrzo preuzevši sve konce 'Vukova' u svoje ruke.

Mladi hrvatski reprezentativac od prve je minute dominirao na parketu, lakoćom puneći statističke kategorije, pa je već do poluvremena imao dvostruko-dvoznamenkasti učinak, nadogradivši 20 poena s 14 uhvaćenih lopti, pritom promašivši samo dva šuta (8-10). U takvoj igri nije dugo trebalo da se Zagrepčani odvoje na dvoznamenkastu prednost, no par vezanih napada Dalmatinaca primaknuli su Subotićeve mladiće na 43-31 pred sam odlazak na veliki odmor.


Nastavak nije donio ništa novo. Splićani su se borili, no nisu imali rješenja za fizički dominantne 'Vukove' koji su drugo poluvrijeme otvorili serijom 8-0 i već u 22. minuti otišli na plus 20 (51-31). Prednost je nastavila rasti praktički iz minute u minutu pa je semafor već početkom posljednje četvrtine pokazivao 76-46, a nedugo potom i 87-76, ogromnih 41 razlike za 'Cibose'.

Do kraja smo gledali zagrebački lov na 'stotku', pri čemu su Perićevi momci ostali pola koraka prekratki.

Uz izvrsnog Prkačina koji je utakmicu završio s 31 poenom i 18 skokova, Cibonu su predvodili Filip Kalajžić i Hrvoje Majcunić koji su zabili 14, odnosno 12 koševa, dok je najefikasniji u splitskim redovima bio Šantić s 13 poena.