Europa i Svijet
VIDEO: Pope, imamo problem! Novi poraz Amerikanaca, ovaj put od Australije

VIDEO: Pope, imamo problem! Novi poraz Amerikanaca, ovaj put od Australije

Autor: Saša Ćirić

Pale se alarmi.

Nešto u reprezentaciji najjače košarkaške sile svijeta očito ne štima. Nakon poraza od Nigerije, izabranici Gregga Popovicha su noćas još jednom teren napustili pognute glave. U Las Vegasu bolja od njih bila je reprezentacija Australije rezultatom 83-91.

Prva četvrtina je bila većim dijelom u rezultatskom egalu, ali Amerikanci se do poluvremena odvajaju na pristojnih devet poena razlike (46-37). Klokani se vraćaju u trećoj dionici,u kojoj potpuno preokreću momentum i prelaze u vodstvo (64-69). Amerikanci su nakon polaganja Jaysona Tatuma četiri i pol minute prije kraja poveli s dva poena razlike (82-80), ali do kraja pogađaju tek jedno slobodno bacanje (!), što Australci objeručke prihvaćaju i odnose čistu pobjedu. Predvodili su ih Patty Mills (22 poena), Joe Ingles (17) i Mathisse Thybulle (12). Kod Amerikanaca najistaknutiji su bili Damian Lillard (22), Kevin Durant (17) i Bradley Beal (12).

Možemo li govoriti o krizi u američkoj reprezentaciji ili se radi o nečem drugom? U sastavu imaju tek jednog čistog centra (Bam Adebayo), pa ne čudi da ih je Australija nadskakala (32-25). Možda se još traže napadački, prilagođavaju se na FIBA pravila? Nezahvalno je stvarati nekakve projekcije na temelju pripremnih utakmica, ali ovo ne izgleda dobro. S druge strane, Nigerija je visokom pobjedom nad Argentinom dala naslutiti da im pobjeda protiv SAD-a nije bila tek dobar dan, već da tu ima nekog materijala. Sve u svemu, čeka nas iznimno zanimljiv olimpijski turnir!