Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Poraz za kraj turske avanture. Izgubljene lopte koštale mlade Hrvate

VIDEO: Poraz za kraj turske avanture. Izgubljene lopte koštale mlade Hrvate

Autor: Paulo Sarić

Hrvatska je turnir završila s jednom pobjedom i četiri poraza.

Hrvatska kadetska reprezentacija porazom je završila nastup na turniru u Sakaryi. Nakon U-15 selekcije u utorak, bolja od Erjavčevih momaka danas je bila i U-16 reprezentacija Turske rezultatom 68-60. Iako su, kao i u prethodnim susretima, imali balans u skoku, mladim su Hrvatima ponovno presudile izgubljene lopte. Danas njih čak 27…

Već su prve tri minute ukazale u kojem će smjeru susret ići. Dok se naša reprezentacija mučila organizirati napad Turci su poveli 7-0 pa domaćinima nije dugo trebalo da se odlijepe na dvoznamenkastu prednost. Samo osam poena mladih Hrvata u prvih deset minuta igre jasan je pokazatelj napadačkih poteškoća, no kako je vrijeme odmicalo i trema jenjavala tako su izabranici Mladena Erjavca počeli prikazivati bolju košarku. Iako su Turci sredinom druge dionice otišli na plus 15 (29-14), tricaški raspoloženi Noa Svoboda s tri je dalekometna ubačaja uspostavio ravnotežu i smanjio na 29-42 pred odlazak na veliki odmor.


Nastavak je donio izjednačenu igru te su domaćini dobar dio treće četvrtine bez većih problema održavali dvoznamenkastu prednost, no serija 2-7 nakon koje je semafor na isteku 29. minute pokazivao minus sedam (52-45) dala je nadu gostima u sretno okončanje turske avanture. Mladim je Hrvatima u tom periodu probleme stvarao tamnoputi Turčin Adem Bona koji je odskakao svojim atletskim sposobnostima, ali premda je Bona usporen u posljednjoj dionici upravo je tih minus sedam bilo najbliže što je Hrvatska uspjela prići.

Turci su uspjeli umrtviti igru pa je ostatak utakmice protekao bez većih uzbuđenja što je na koncu značilo novi poraz hrvatske reprezentacije.

Upravo je Bona s 18 poena bio najefikasniji u pobjedničkim redovima, dok je uz Svobodu koji je ubacio 14 koševa, čemu je dodao i sedam skokova, Hrvatsku predvodio kapetan Tomislav Ivišić s 13 poena i devet uhvaćenih lopti.