Europa i Svijet
VIDEO: Povratak Kralja; Navijači Fortituda emotivno dočekali Repešu

VIDEO: Povratak Kralja; Navijači Fortituda emotivno dočekali Repešu

Autor: Saša Ćirić

Nisu zaboravili Jaska.

Nagađanja su se pokazala točnim, Jasmin Repeša se nakon više od jednog i pol desetljeća vratio u Bolognu, u kojoj ga i dan-danas obožavaju. Hrvatski stručnjak je svom prvom mandatu vodio Fortitudo do finala Eurolige, što navijači nikad nisu zaboravili. U prilog tome govori vatreni doček koji su mu pripremili po završetku tiskovne konferencije na kojoj ga je uprava kluba predstavila kao novog trenera.

Repeša nije skrivao zadovoljstvo u svom obraćanju medijima:

"Prije svega, pozdravio bih sve ljude vezane za Fortitudo, uistinu sam sretan što sam opet ovdje. Predsjednik Pavani me kontaktirao s visokom dozom predanosti i u trenutku me uvjerio u ideju projekta. Dugoročno gledajući, ići ćemo korak po korak i tražiti načine da dobro radimo na terenu, ali i izvan njega. Prvi važni koraci već su poduzeti u suradnji s predsjednikom, sportskim direktorom Marcom Carrarettom i voditeljem mlađih selekcija Bebom Shortglierijem. Dat ćemo sve od sebe da navijače Fortituda učinimo ponosnim."

Ideja uprave Fortituda je da Repeša u četverogodišnjem ciklusu vrati klub na staze stare slave. Hoće li u tom naumu uspjeti, tek će se pokazati.