Hrvatska
VIDEO: Povratak na pobjedničke staze. Brala i Kovačević odveli Zadrane do druge pobjede

VIDEO: Povratak na pobjedničke staze. Brala i Kovačević odveli Zadrane do druge pobjede

Autor: Paulo Sarić

Kvarner je pružao dobar otpor sve do početka četvrte četvrtine kada je igru zbog ozljede morao napustiti mladi Ante Volarević.

Kadeti Zadra u trećem su kolu Jedinstvene kadetske lige na domaćem terenu svladali vršnjake iz KK Kvarner 2010 rezultatom 85-61 i došli do druge pobjede u nacionalnom natjecanju. Predvođeni raspoloženim Dujom Bralom i Karlom Kovačevićem Zadrani su odbili sve napade riječkog sastava i u posljednjih sedam minuta riješili pitanje pobjednika.

Iako su Selinovi momci poveli 6-0 koševima Lovre Stanovića i Duje Brale, gosti su se držali u egalu prvih šest i pol minuta nakon čega je krenuo prvi nalet Dalmatinaca. Kovačević je polaganjem pokrenuo, a Brala na isti način završio domaću seriju 10-0 koja je krajem prve četvrtine odvela domaćine na prvu dvoznamenkastu prednost (23-12). Upravo je potonji bio alfa i omega igre Zadra u prvoj četvrtinu koju je završio s 11 poena uz samo jedan promašaj iz igre.

FOTO: Basketball.hr

Zadrane u prvom poluvremenu nije služio šut za tri poena, no zahvaljujući dominaciji unutar reketa i mnoštvu poena iz tranzicije rezultat se u drugoj dionici nije previše mijenjao pa se na veliki odmor otišlo s plus 12 iz domaće perspektive (41-29).

Otvaranje nastavka proteklo je u znaku Kvarnera, točnije Borne Baćca koji je sa šest vezanih poena učas prepolovio zaostatak, da bi gosti ubrzo prišli i na samo posjed minusa (46-43). Dalmatinci su odgovorili serijom 7-0 kojom su se nakratko vratili na dvoznamenkastu prednost, no loš šut za tri poena uzeo je svoj danak pa su Riječani krenuli u novi nalet i primorali domaćeg trenera Marka Selina na novu minutu odmora pri rezultatu 58-55 sedam i pol minuta prije kraja susreta.


Povratkom snažnog Tomislava Buljana težište igre se ponovno preselilo u gostujući reket, a domaćinima je pomogla i ozljeda Ante Volarevića koji je propustio čitavu zadnju četvrtinu pa je serija 13-0 prelomila susret i odvela Zadrane do druge pobjede u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Najefikasniji u redovima Zadra bili su Duje Brala i Karlo Kovačević s po 20 poena, čemu je prvi dodao 12, a potonji deset skokova, dok je bolji od ostalih kod Kvarnera bio Borna Baćac s 20 poena i devet uhvaćenih lopti.