Europa i Svijet
Hrvatska
Video pregled završnog dana ZDBT-a

Video pregled završnog dana ZDBT-a

Autor: Basketball.hr

Završeno je četvrto izdanje najjačeg europskog pripremnog turnira koji je u protekla četiri dana na Višnjiku okupio najbolje od europske košarke.

Završeno je četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta, najjačeg europskog pripremnog turnira koji je u protekla četiri dana na Višnjiku okupio najbolje od europske košarke.

U finalu turnira Fenerbahce Dogus svladao je ruski CSKA rezultatom 76-72 te nakon nedavno osvojenog  naslova pobjednika Eurolige i u Zadru potvrdio status najjače momčadi Europe.

Treće mjesto na ovogodišnjem turniru pripalo je njemačkom Bayern Munchenu koji je rezultatom 71:58 nadjačao sunarodnjake Brose Bamberg i ostavio ih na četvrtom mjestu. Domaća je momčad Zadar Basketball Tournament zaključila s tri poraza. U posljednjem susretu Zadar je poražen od ruskog euroligaša Himkija rezultatom 58-72.

U domu Krešimira Ćosića proteklih su dana uživale košarkaške legende Dino Rađa, Josip Vranković i Dražen Anzulović. Na tribinama su viđeni i Ferit Sahenk, Aziz Yildirim, Jakov Kitarović, Božidar Longin, Barbara i Tomislav Ružić, Korana Longin, Anamarija i Antonio Asanović, Petar Grašo, Ivan Huljić, Tomislav Madžar, Vesna Jelić i brojni drugi.

Sav prihod od prodanih ulaznica bit će doniran Općoj bolnici Zadar.

U nastavku donosimo završni video pregled s dojmovima svih sudionika četvrtog izdanja Zadar Basketball Tournamenta.