Time-out
VIDEO: Priča o autističnom dječaku koji je postao heroj škole i cijeloga svijeta

VIDEO: Priča o autističnom dječaku koji je postao heroj škole i cijeloga svijeta

Danas Jason svaki dan živi za košarku

U Sjedinjenim Američkim Državama autizam raste alarmantnom brzinom čak 10 do 17 posto godišnje. Prisjećamo se inspirativne priče o dječaku koji se nije dao smesti u svom naumu da igra košarku bez obzira na to što su mu mnogi tvrdili da ne može.

J-Mac odnosno Jason McElwain je autist koji je inspiracija svima koji se bore s tim poremećajem. U kratkom roku od svega četiri minute i devetnaest sekundi, koliko je proveo na parketu, ispričao je priču kakvu najbolji scenaristi Hollywooda ne bi uspjeli.

Sve se dogodilo 2006. godine kada je J-Mac bio je tim menadžer košarkaške ekipe srednje škole Greece Athena High School koju je pohađao. Trener Jim Johnson koji je tražio pomoć u pripremi završne utakmice sezone ponudio mu je da na toj utakmici zaigra. Ohrabrivao ga je da uđe u igru, a za sve ostalo pobrinuo se Jason. Prvi šut je bio teški promašaj. A onda je krenulo. Trica, trica, trica... Domaći navijači su bili oduševljeni svakim sljedećim potezom u igri kojeg je činio njihov junak. Na kraju Jason je zabio 20 poena za nešto više od 4 minute provedene u igri čime je postao rekorder škole. Po završetku utakmice navijači su dotrčali na parket i podigli Jasona visoko u zrak! Taj je hrabri dječak nakon toga gostovao na brojnim televizijama, susreo se s brojnim poznatim osobama javnog života, ostao prizemljen i nastavio sanjati svoj san. Danas je pomoćni trener iste te ekipe i svaki novi dan živi za košarku.


Riječi „ne mogu“ nije priznavao. Naravno da se može! Svi vi možete! Samo hrabro naprijed!