Hrvatska
VIDEO: Prkačin je klasa za sebe! Cibona s plus 38 ‘razvalila’ Cedevitu i prošetala se do zlata

VIDEO: Prkačin je klasa za sebe! Cibona s plus 38 ‘razvalila’ Cedevitu i prošetala se do zlata

Autor: Paulo Sarić

‘Vitamini’ nisu imali odgovora na ‘twin-towerse’ gradskog rivala.

Cibona je prvak Hrvatske! Igrači Ivana Jurana u finalu igranom u dvorani „Krešimir Ćosić“ zaledili su gradske rivale iz Cedevite na dubokih minus 38 (113-75) i okitili se zlatnom medaljom u juniorskoj konkurenciji. Predvođeni izvrsnim Rokom Prkačinom i raspoloženim Dankom Brankovićem 'Cibosi' su već početkom druge dionice otišli na 20 razlike nakon čega se više nisu osvrtali.

Cedevita se dobro držala tek početnih nekoliko minuta, no čim se na dobru igru Brankovića i Prkačina u reketu nadovezao dalekometni šut Cibone ‘Vukovi’ su pokazali zašto ih se uoči zadarskog turnira smatralo velikim favoritima za naslov. Dvije trice Lovre Gnjidića, te po jedna Prkačina, Rašića i Brankovića odvele su momke iz Savske na dvoznamenkastu prednost (26-15) koju nisu ispuštali do kraja susreta.

‘Vitamini’ nisu imali odgovora na agresivnu obranu vršnjaka s one strane Save pa su jedini poeni iz igre koje su Trninićevi momci u narednih nekoliko minuta uspjeli provući kroz obruč bili djelo jednog od junaka jučerašnjeg trijumfa nad Zadrom Alekse Gatarića. No, za to ih je vrijeme Cibona ubacila čak 20!

Kapetan Branković nastavio je kažnjavati sve propuste Cedevitine obrane, dok je Prkačin iz napada u napad dokazivao da je „prava stvar“, pa je semafor u 17. minuti pokazivao gotovo nerealnih plus 28 za 'Cibose' (46-18).


Već je tad bilo jasno da je pitanje pobjednika praktički riješeno, a da ništa neće prepustiti slučaju Juranovi su momci pokazali na startu drugog dijela kada se centarskom dvojcu Cibone priključio Sandro Rašić i dvjema tricama odveo svoju momčad na do tad najvećih 33 razlike (67-34). Razbudilo je to juniore Cedevite koji su se trgnuli i na krilima Brzovića i Čubrila smanjili zaostatak, no nisu uspjeli priđi bliže od minus 21.

Do kraja smo gledali košarku „spuštenih gardova“ iz koje vrijedi istaknuti tek kuriozitet da je 'stotku' probio, tko će drugi nego Roko Prkačin.

Upravo je mladi Zagrepčanin bio najefikasniji igrač susreta s 37 poena i 11 skokova, a pratio ga je kapetan Cibone Danko Branković s 19 koševa i 12 uhvaćenih lopti, dok su Cedevitu predvodili u drugom poluvremenu razigrani Ante Brzović i Vito Čubrilo s 25, odnosno 24 poena.