Intervjui
VIDEO: Proslavljeni košarkaški trener Sergio Scariolo otkrio hrvatske korijene

VIDEO: Proslavljeni košarkaški trener Sergio Scariolo otkrio hrvatske korijene

Novinarka Fani Stipković ekskluzivno za Basketball.hr razotkrila jednog od najboljih trenera.

Slavni trener španjolske košarkaške reprezentacije Sergio Scariolo dao je ekskluzivni intervju za hrvatski košarkaški portal Basketball.hr. Novinarki Fani Stipković koja posljednjih godina živi i radi u Madridu, otkrio je brojne zanimljivosti. Osvajač tri Europska prvenstva, španjolskog kupa i prvenstva te brojnih drugih medalja, obiteljske korijene vuče upravo iz najkošarkaškijeg grada na svijetu, Zadra.

“Dražen Petrović jedan je od najboljih košarkaša u povijesti. Samo sam dva puta u životu vidio da neki košarkaš individualno toliko dominira. Sjećam se utakmice finala u Novom Sadu između Cibone i Scavolini Pesaro u kojoj me oduševio. Jednostavno je bio čaroban igrač!” – izjavio je slavni Talijan Scariolo.

Aktualni trener španjolske košarkaške reprezentacije, s kojom je 2015. godine posljednji put osvojio Europsko prvenstvo, otkrio je kako je najveseliji u španjolskoj reprezentaciji Sergio Llull. Također je naglasio da ga ne impresioniraju životni stilovi pojedinih današnjih bogatih sportaša koji raskalašenim životom nisu najbolji uzor mladima.

Cijeli intervju sa Sergiom Scariolom možete pogledati ispod u videu. 


Novinarka Fani Stipković ekskluzivno za Basketball.hr u idućim će mjesecima donositi prave košarkaške poslastice. Pred objektiv će dovesti brojne zanimljive svjetske igrače, trenere, ali i osobe iz košarkaškog svijeta koje rijetko imamo priliku vidjeti. Upravo se Basketball.hr posljednjih mjeseci u Hrvatskoj i regiji etablirao kao najbolje mjesto za sve vijesti iz svijeta Hrvatske i svjetske košarke.